Duhović: Nisam kršio Zakon

Nakon što je prije dva dana na konferenciji za novinare županijskog HDZ-a  gradonačelnik Korčule Miho Duhović prozvan da je kod izmjena i dopuna Prostornog Plana Grada Korčule kršio zakon i pogodovao stranačkim kolegama  zaobilazeći gradsko vijeće –SDP-ovci su na jutrošnjoj konferenciji u Dubrovniku uzvratili udarac.

Gradonačelnik Duhović kazao je kako su te tvrdnje insinuacije i laži te da su izmjene i dopune PP donesene po točno propisanoj zakonskoj proceduri što je potvrdilo resorno Ministarstvo koje je dalo suglasnost na izmjene.

-Obitelj Granić i grupa građana za područje sv. Nikole  obratila se nadležnom Ministarstvu s prigovorom vezanim za izmjene  i dopune PP, ali poslije proteka vremena javne rasprave ,a prije nego je izdana suglasnost Ministarstva na konačan prijedlog izmjena i dopuna. Iz toga se jasno da zaključiti da su izmjene i dopune izrađene u skladu sa Zakonom, a da prigovori nisu bili utemeljeni.-kazao je Duhović.

Potvrdio je i da su kod izmjena i dopuna ocijenili opravdanim zahtjev korčulanske tvrtke Korkyra Shipping za pronalaženjem lokacije za njihovu poslovnu zgradu i da su ponudili rješenje za njihov zahtjev. No, to naglasio je Duhović nije imalo veze s nikakvim stranačkim prijateljskim, a posebno rodbinskim  vezama. Tu je odluku Duhović obrazložio činjenicom sa člankom 7. Ciljeva prostornog uređenja i planiranja koji kaže kako je potrebno uravnotežiti regionalni razvoj i zahvate u prostoru. Riječ je o tvrtki, kako tvrdi Duhović, koja upošljava preko 200 pomoraca uglavnom s našeg područja i to je bio temelj za prijedlog, kao i poticanje razvoju poduzetništva.

Što se tiče prenamjene dijela građevinskog područja koje je predloženo za izmjenu to je bio jedini način da se riješi predmetno pitanje  iz razloga što je Grad Korčula  još nije dosegnuo izgrađenost 80 posto. O štetama koje bi naprijed navedenim rješenjem bile nanijete Gradu i obitelji Granić izjavio je kako je navedeni dio zemljišta bio građevinsko područje u PP.

-Pored toga plana postoji i Generalni i Detaljni plan, a i jedan i drugi su na snazi. Kako ovim planovima nije dopuštena gradnja ne može se govoriti o šteti koja je nastala ukidanjem građevinskog područja -istaknuo je Duhović.

Predsjednik županijskog SDP-a Davor Penić osvrnuo se na aktualno stanje u Županiji s kojim nije zadovoljan.  Posebno se osvrnuo na propadanje stranih investicija na našem području poput Jeftušenkove investicije na otoku Mljetu i odlazak investitora za projekt  golf terena na Srđu. Izrazio je i svoje nezadovoljstvo sa činjenicom da nema autoceste niti brze ceste do juga Hrvatske, a nema niti obećanih subvencija za avioprijevoznike. Kao veliki problem za otoke naveo je poskupljenje cijena pomorskog prijevoza i smanjene broja linija koje su povezivale Dubrovnik s Rijekom. Predsjednik SDP-a Grada Korčule Mladen Marelić koji je također bio nazočan konferenciji istaknuo je kako je na izborima, unatoč podmetanju HDZ-a, SDP pobijedio u većini ogranaka na Korčuli.

Belka Elezović – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

4 komentara “Duhović: Nisam kršio Zakon

 1. mindel (Uredi)

  E jadna li vam je ta vaša pobjeda,i oni koji su vam je osigurali i mi svi koji živimo na ovima prostorima !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. paval (Uredi)

  Ja ne razumijem kako je moguće da gradonačelnik u ovakvoj situaciji napravi ovoliko gafova. Zar on stvarno nema nikoga normalnoga da ga malo posavjetuje?
  Prvo, da drži do sebe ne bi ni reagirao na one nebuloze. Ili ima elemenata za tužbu ili nema. To je, pak, druga priča.
  A opet, mi obični građani i te kako cijenimo kad nam se situacija javno obrazloži, to poštujemo.
  Međutim, prikladno je da se to učini u svome gradu, i to kao čelnik grada svim svojim građanima, i sa svojom upravom iza sebe!!!
  Zašto se uopće jedna ozbiljna stranka išla okolo smucat i opravdat kad ih nitko nije niti spomenuo?
  A ako se svi igramo države u malom, i ja ću se našalit ha, ha: neka uskok provjeri da se slučajno nije za ove stranačke pi….ije isplatila koja dnevnica od Grada (i put.troškovi).
  I hitno provjerit jesu li svi zaposlenici Grada zbog ovoga uzeli dan godišnjega…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. SIDA (Uredi)

  Ove nebuloze je najboje ne komentirat…ekipa iz sdp-a se malo zaigrala i toplo se nadan da će snosit posljedice!! A Mladen govori da je dobi izbore za gradske kotare i mjesne odbore…čovik nezna dali da se smije ili da plače… Gosp. Marelić, koliko san ja izračuna Hdz je s partnerima dobi 53% mandata i 49% glasova!! Shvatite da judi više ne padaju na vaše laži i prestanite više s tin jer sramotite sve građane Korčule….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.