Izborna skupština korčulanskog ogranka Matice hrvatske

Matica hrvatska dobila je novo vodstvo u Korčuli, nakon što je na mjestu predsjednika  dr. Lovru Steku naslijedio Lovre Botica. U Domu kluture skup su pozdravili gosti iz Zagreba, potpredsjednik Stjepan Sučić, poslovni tajnik August Turina, tajnik za članstvo Antun Petrović te predsjednica križevačkog ogranka Renata Husinec, kao i naši susjedi iz Blata i Orebića, Prijam Bačić i Ivo Đani Maričić.

Izabrana su i ostala tijela ogranka, tajnica je Stanka Kraljević, rizničar Ante Radovanović Bjondo, a potpredsjednik Vjekoslav Fabris. Članovi predsjedništva su Ivić  Skokandić, Franci Cebalo i Franko Burmas. U Nadzorni odbor izabrani su Marin Petric, Smiljana Matijaca i Marija Hajdić.

Dr. Steka dobio je iz ruku gospodina Sučića zahvalnicu predsjednika gospodina Igora Zidića, za nesebičan doprinos hrvatskoj kulturi i čuvanju hrvatskoga identiteta.

Novi predsjednik Lovre Botica, zahvalivši na povjerenju najavio je zanimljive tribine i predavanja, uz nastavak izdavačke djelatnosti Matice. Citirajući Ivana Kukuljevića Sakcinskog prisnažio je da Matica jest i mora biti hrvatski  jasna i prepoznatljiva. Također, najavio je i rujanske dane Petra Šegedina, uz koje će korčulanska srednja škola i službeno dobiti ime ovog  velikana hrvatske pisane riječi.

LB

Pošalji dalje: