Reagiranje GO HDZ-a Korčula na priopćenje gradonačelnika g. Duhovića

Poštovani g. Duhović,

U nekoliko navrata javno smo Vas pozvali, što kroz naša priopćenja a što kroz upite naših gradskih vijećnika da odgovorite na pitanja vezana uz malverzacije sa građevinskim područjem u naselju Korčula.

Već preko 45 dana uporno izbjegavate jasno odgovoriti na vrlo jednostavno pitanje:

Zašto ste svojim nalogom od 8.6.2010. naložili izrađivaču Plana da proširi građevinsko područje u Strećici (drugi red iznad trgovine Studenca) u površini od cca 3.500 m2 fizičkim osobama od kojih su samo pojedinci podnijeli zahtjev za proširenjem, a ostali čak to nisu ni tražili?

Zbog ovog ste širenja dali i nalog da se umanji građevinsko područje (iznad ceste od groblja do Naselja) u vlasništvu Grada Korčule i obitelji Granić. Čak niste poštivali Odluku Gradskog vijeća o obvezi organiziranja stručne rasprave na Gradskom vijeću!

Mnogi naši sugrađani tražili su proširenje građevinskog područja na svom zemljištu u gradu Korčuli, ali im je zahtjev odbijen budući Korčula nije izgrađena 80% pa nema zakonskih uvjeta za širenje. Vaša tvrdnja kako nismo svi isti, i u ovom se slučaju pokazala točnom.

Molimo Vas da napokon odgovorite nama i korčulanskoj javnosti nedvosmisleno na ovo jednostavno pitanje. Također, ako je moguće, izbjegnite u odgovoru pravdanje tvrtkom Korkyra shipping i brigom za razvoj poduzetništva.

Koliko brinete za razvoj našeg Grada naši se sugrađani, na žalost, uvjeravaju svakodnevno. Vaša briga i rad zasigurno su pridonijeli da na izborima za mjesnu samoupravu održanim 3. srpnja sa svojim koalicijskim partnerima osvojimo čak 53% mandata u vijećima mjesnih odbora i gradskih kotareva (mada ste u medijima tvrdili kako je SDP pobijedio u više izbornih jedinica sa osvojenih 35% mandata).

GO HDZ Korčula

Pošalji dalje: