Koncesija na pomorskom dobru Ledi d.o.o.

Uz jučerašnju isporuku 23. broda izgrađenog u korčulanskom brodogradilištu Leda u posljednjih 7,5 godina, Vlada RH je donijela odluku o dodjeli koncesije društvu Leda d.o.o.  na istočni dio brodogradilišta.

Naime već 14 godina traje stečaj brodogradilišta Inkobrod, a zadnjih 11 godina Leda d.o.o. poslovanje obavlja u tom iznajmljenom prostoru,  nastavljajući na zdravim osnovama, tradicionalnu korčulansku brodograđevnu djelatnost.

Tijekom 2002. godine Leda je otpočela suradnju s nizozemskim brodogradilištem Peters shipyards iz Kampena, te mu do danas isporučila ukupno dvadesettri novogradnje, odnosno nepotpuno, opremljena broda dužine od,82 do 100m i nosivosti od 3.600 do 5.200 dwt. Ledin izvoz čini 95% njenih poslovnih prihoda.

Leda je za svoje poslovanje okrunjena i nizom nagrada među kojima su: zlatna medalja “Prva hrvatska kuna”, nagrada “Najuspješniji poduzetnik”, tri godina tvrtka “Gazela”, te zadnje dvije godine županijska plaketa „Zlatna kuna“.

Ovo je izuzetan poticaj daljnjem radu i razvoju tvrtke, te se zahvaljujemo prvenstveno djelatnicima Lede i kooperantima kao i Gradu Korčuli, političkim strankama, Županiji, Vladi i svima koji su doprinjeli da dođe do ove koncesije.

Vicko Ivančević

Pošalji dalje:

11 komentara “Koncesija na pomorskom dobru Ledi d.o.o.

  1. pokojni kukalo (Uredi)

   kad srusu skver i tamo nacinu marinu!dali su in koncesiju na 30 god, a nemogu placa jude cilu godinu?????!!!prodane duse!!korcula je ostala jedan malo veci parking!!ali koga to briga!

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 1. matematičar (Uredi)

  Neznam kome odgovara koncesija ali znam da su se dosta napatili dok su je dobili i da nije bilo lako i jeftino?? uskoro če se viditi koliko če ta vrijedna firma zaposliti korčulanske dijece i na kojim pozicijama nadam se da če tek sada Korčula počet vračat mlade sdudente nazad u Korčulu i da je Leda podič stsndard našega grada i vratit ugledonoj lipoj vali Ježevici. Mi grđani bi trebali predložiti s obzirom da u toj vali ima dosta kurenta da se napravi do škvera jedna mala nuklearka koja apsolutno bi donosila veliku korist našemu malemu mistu,jer nebi više trebalo kupovat šterike po cile dane bi bila upaljena letrika i svima bi se dobro vidilo.OPROSTI IM BOŽE JER NEZNAJU ŠTO ČINE..

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Miriam (Uredi)

  Konacno je netko tko proizvodi, i to uspjesno, dobio koncesiju, ali to nekim mojim sugradjanima ocito nije po volji. Sto biste, dragi sugradjani, htjeli? Da vam i peceni pilici padaju s neba, poceli biste runjat da vam je dosta piletine.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. matematičar (Uredi)

  gosp. Mirijam mislim da ima bolijeg mesa od piletine više bi volijeli da padaju bifteci teže bi nam dosadili a u škveru bi bilo korisnije za Korčulu da je farma tih pilića koje vividite kako padaju s neba nego ono ruglo koje kako vi kažede da proizvodi, zašto ne postavite pitanje koliko korčula i njeni građani imaju koristi od brodogradilišta Lede.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. pokojni kukalo (Uredi)

   ocigledno joj niko nika ni rabota u skveru i osta bez place!!

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Miriam (Uredi)

  Od cega, molim lijepo, Korcula i njezini gradjani trenutno imaju koristi? Konkretno. I nemojte mi dolaziti s nebulozama druge marine, kad grad nije u stanju profitirati od onih turistickih sadrzaja koje vec ima (naravno, cast iznimkama!)

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Miriam (Uredi)

  Upravo o tome govorim. Ne znamo iskoristiti ono sto imamo, i sad bismo u tu kategoriju “mrtvih kapitala” trebali uvrstiti jos jednu stavku? U cijeloj Hrvatskoj proizvodnja ocito nije na cijeni, a rezultate vidite i sami.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.