FOTO: Porinut Sveti Todor

Kreativna radionica StolArt, u suradnji s Gradskim muzejom Korčula, održala je četverodnevnu Malu školu brodogradnje. Radionica, održana od 20. do 24. srpnja, unatoč nestabilnom vremenu bila je iznimno dobro posjećena i izazvala je pozornost  stranih i domaćih gostiju. S djecom i voditeljima, Davorom Mihalićem i Mladenom Kristićem razgovarala je urednica Radio Dubrovnika Adriana Tomašić, te  se je radijski prilog emitirao tijekom Pomorske večeri na 1. programu Hrvatskog radija.

Djeci je vrlo zanimljivo i inspirativno predavanje o tradicijskoj brodogradnji održao dr.sc. Roko Markovina. Kratku poduku u vezivanju konopa priredili su djelatnici tvrtke Vijci-Kranjec. Svečano porinuće u more i probna vožnja održala se nedjelju, 24. 7.  na Spomeniku. Djeca su u čast proslave Dana grada, sv. Todora, svoju barčicu nazvala Sveti Todor. Vrlo ponosno nosila su je kroz grad preko Plokate do Spomenika te je uz šampanju, kako i dolikuje, porinuli. Probna vožnja izazvala je puno smijeha i veselja.

Tijekom svečanog dodjeljivanja diploma Male škole brodogradnje, voditelji su barku poklonili djeci. S obzirom na vrlo uspješno ostvarenu suradnju, očekuje se kako će Mala škola brodogradnje iduće godine ponuditi još sadržajniji i bogatiji program. Ističemo kako su djeca na radionici sudjelovala besplatno, a projekt se financira putem mnogobrojnih donatora i sponzora. Kreativna radionica StolArt djeluje unutar Udruge za kulturnu suradnju zemalja u regiji MREZZE.

(GmK)

Pošalji dalje: