Todorović: Opet sam ‘puknuo’ zadnjih 15 metara

Ništa od polufinala Svjetskog prvenstva u Šangaju za hrvatsko plivanje. Priželjkivali smo u njemu vidjeti Marija Todorovića, ali je Korčulaninn nakon 20. mjesta na 50 leptir i 38. na 100 slobodno, šestog dana plivačkih natjecanja na 14. Svjetskom prvenstvu, u petak, 29. srpnja, u kvalifikacijama discipline 100 metara leptir s vremenom 56.53 zauzeo tek 33. mjesto.

Todorović je za polufinale trebao plivati gotovo sekundu brže. Naime, posljednji je polufinale sa 16. vremenom kvalifikacija izborio Poljak Pawel Korzeniowski (52.57), dok je Amerikanac Tyler McGill, koji je bio najbrži (51.76), sekundu i 80 stotinki bio brži od našeg najboljeg plivača.

– Opet sam ‘puknuo’ zadnjih 15 metara. Negdje je greška. Gdje, nemam odgovor. Ne znam što se dogodilo. Očekivali smo više od SP-a… Trebalo bi analizirati pripreme. Vjerojatno bi došli do odgovora – kazao je Todorović.

– Razočaran sam. Glavni cilj je bio nastup na Svjetskom prvenstvu. Ponavljam, očekivali smo više… Pitate, je li uzrok slabim rezultatima vremenska razlika? Možda. Nekima treba manje, nekima više da se aklimatiziraju. Ukupno gledajući ni ostali plivači iz Europe ne blistaju. Možda je za sve krivo tih šest sati vremenske razlike. Možda. Što dalje? Nakon dva tjedna odmora počinjemo s pripremama za nobu sezonu. Čeka nas težak posao. Treba isplivati A normu za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu – kazao je Korčulanin.

ŠANGAJ Tonči Vlašić

Pošalji dalje:

2 komentara “Todorović: Opet sam ‘puknuo’ zadnjih 15 metara

  1. Miriam (Uredi)

    Ne bih se slozila da ni drugi europski plivaci ne blistaju, podbacili su jedino Nijemci, drugi se drze. Naravno, nema usporedbe s Amerikancima, ali takva je situacija vec neko vrijeme. Ali to nije bitno, svakom se moze dogoditi da nije u najboljoj formi, sto bi se sigurno izbjeglo kad bismo bili roboti, ali na srecu smo ljudi, Pa ni Phelps nije u onoj formi na koju je navikao, iako vjerujem da ce mu se ona do Londona vratiti.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.