Druga Ljetna škola liberalne demokracije u Korčuli

Udruga Centar za obnovu kulture iz Zagreba organizira drugu po redu Ljetnu školu „Temelji liberalne demokracije“ u gradu Korčuli od 22. do 27. kolovoza 2011.

Cilj Ljetne škole je educirati najbolje studente i mlade profesionalce, kao odgovorne građane koji žele naučiti i implementirati fundamentalne osnove kako živjeti u demokraciji. Obrazovanje je prioritet na putu prema modernoj, demokratskoj, europskoj državi kakvom želimo biti, a baš na tom planu Centar za obnovu kulture želi dati svoj doprinos.

Uvjereni smo da institucionalne reforme nisu dovoljne za našu zemlju, nego je potrebna jedna dubinska obnova kulture, kulture u širem smislu. Hrvatska, kao i cijela Europa, prolazi kroz određenu krizu vrijednosti koja se nemože riješiti političkim putem jer uzrok nije političke naravi. Naime, radi se prije svega o moralnoj krizi koja je duboko zahvatila sve slojeve društva.

Zajedno s eminentnim stručnjacima iz inozemstva, iz područja ekonomije, prava, bioetike, te hrvatskim stručnjacima želimo ponuditi jednu koherentnu viziju slobodnog društva. U provedbi projekta  predavači bi metodama usmenog izlaganja, razgovora i upućivanja polaznike škole znali dovesti do heureke; razumijevanja i spoznavanja.  Predavanja se održavaju na engleskom jeziku, a zadovoljstvo nam je naglasiti i dolazak uvaženih gostiju viceguvernera HNB-a Borisa Vujčića te uspješnih hrvatskih poduzetnika: Emil Tedeschi iz Atlantic grupe i Plinio Cuccurin iz uprave Adris grupe.

Svi detalji za zainteresirane polaznike s otoka Korčule i Pelješca koji se za razliku od ostalih polaznika mogu još prijaviti, pogledati na:

http://www.cok.hr/konferencija.html

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Druga Ljetna škola liberalne demokracije u Korčuli

  1. ANT (Uredi)

    Čitajući drugi paragraf iz gornjeg članka, reklo bi se da smo za momentalno stanje krivi svi, uključujući naše pretke. Međutim, kad je u pitanju pravo, u većini slučajeva misli se na individualne, a ne kolektivne kršioce i maniptlatore zakona.
    Da uzrok moralne krize, o kojoj pisac govori, nije političke naravi previše je naivna konstantacija. Počevši od kulture pa do uzroka krize, moglo bi se reći da je vladajuća klasa (izabrana od naroda, ali vođena pojedincima) odgovorna za toleranciju nemorala. Moralna kriza je doduše zahvatila sve slojeve društva, ali ne na isti način. Jedni ispaštaju, drugi se bore za egzistenciju, treći misle da svijet postoji samo za njih – zanemarujući darove koje su nam Bog (ili Priroda) ostavili svima na upotrebu. Polinacija bilja bez koje bi svi izginuli samo je jedan primjer.
    Izlaz iz krize svakako postoji, ali prije svega treba analizirati uzroke koji su doveli do propusta jedinstvene prilike: da Hrvatska postane primjer moderne demokracije i ostvarenje sna brojnih generacija. Analiza bi bi terbala početi od glave.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.