Rekonstrukcija Doma zdravlja u Korčuli

Na konferenciji za novinare održanoj u knjižnici Doma zdravlja u Korčuli na temu o rekonstrukciji zgrade DZ bili su nazočni: ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, tajnik u Ministarstvu mora prometa i infrastrukture Josip Borić, saborski zastupnik Frano Matušić, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i njegov zamjenik Frano Skokandić, uz gradonačelnika Korčule Mirka Duhovića.

Kao domaćin ravnatelj DZ u Korčuli dr. Josip Podbevšek je pozdravio sve nazočne uz svoga kolegu ravnatelja KBC Zagreb akademika dr- Željka Reinera, kazavši da je ova konferencija rezultat potpisivanja sporazuma o rekonstrukciji Doma zdravlja u Korčuli, čija će prva faza koštati 4,6 milijuna kuna. Ravnatelj Podbevšek je podsjetio da je Dom zdravlja u Korčuli izgrađen 1976 godine i već su vidljiva oštećenja i nutarnjeg i vanjskog dijela zgrade. Zahvalio je Vladi RH čija su ministarstva pomogla da se ovaj vrijedan projekt počne realizirati. Prema njegovim podacima u prvoj će se fazi rekonstrukcije u potpunosti izmijeniti krovovi i otvori, a zatim će druga i treća faza riješiti bolji standard zdravstvene zaštite,rekao je ravnatelj DZ Korčula, uz zahvalni podatak da su helikopteri Hitne službe obavili 35 letova u prošloj godini, i što je najvažnije niti jedan pacijent nije preminuo. Sama rekonstrukcija i adaptacija će omogućiti više pregleda i zadržavanja pacijenata kod kuće, jer inače hitni je transport otežan,kazao je dr. Podbevšek, jer vozilo preko trajekta i cestom do Dubrovnika treba prevaliti 150 km, ili vožnjom do Zagreba od preko 7 sati.

Župan Dobroslavić je kazao da se zadnje vrijeme postiže kvalitetnija zdravstvena zaštita,uz zadovoljstvo što će se prići i spomenutoj rekonstrukciji.
Ministar Bačić je podsjetio da je na posljednjoj sjednici Vlade usvojen program EIB 3 kroz kojim će se financirati prioritetni projekti na otocima i u priobalju,za što će se uložiti preko 350 milijuna kuna te da će se iz tog programa moći osigurati i dodatnih 30-ak milijuna kuna za drugu i treću fazu rekonstrukcije Doma zdravlja u Korčuli.

Državni tajnik Borić kazao je kako je Vlada na otocima u 31 infrastrukturni projekt uložila 60-ak milijuna kuna i slijedi daljnja briga na obnovi svih većih otoka da imaju kadar,pomagala i objekte za sigurniji život otočana. Zahvalnost svima koji mogu pomoći gradu i otoku izrazio je gradonačelnik Korčule Mirko Duhović, napomenuvši kako se priprema izgradnja nove luke, gospodarske zone, i mnogih infrastrukturnih potreba.

Prije spomenute konferencije,župan je Dobroslavić uručio darovnicu korčulanskoj župi i župniku don Franu Kuraji,čija se je dugogodišnja želja ispunila na dobivanju zemljišta bivšeg vojnog kompleksa u Gradskom kotaru Sveti Antun u Korčuli za izgradnju Pastoralnog centra.

Nakon Doma zdravlja gosti su posjetili i najveću korčulansku investiciju na izgradnji zatvorenog plivačkog bazena u predjelu Ekonomija, gdje im je v.d. ravnatelj Sportskih objekata Grada Korčule Dalibor Antunović pokazao cijeli kompleks čiji su radovi ušli u završni dio,i kako se planira bazen bi mogao biti u svrsi do kraja ove godine.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Rekonstrukcija Doma zdravlja u Korčuli

Komentari su zatvoreni.