Direktor Vlašić: Nisam kriv

Nadzorni odbor HTP-a Korčula, hotelskog društva u većinskom vlasništvu države, na sjednici 23. kolovoza članovima Glavne skupštine predložit će odbacivanje izvješća Uprave društva o poslovanju u 2010. te razrješnicu Upravi zbog lošega financijskog poslovanja u prošloj godini.

– U ime uprave HTP-a Skupštini sam predložio prihvaćanje poslovnog izvješća. Ne vidim nikakve osobne odgovornosti zbog prošlogodišnjih rezultata društva. Riječ je o objektivnim razlozima uvjetovanim sveopćom krizom koja se odrazila i na turističku djelatnost – kratko je komentirao moguću smjenu aktualni direktor HTP-a Korčula Jure Vlašić, koji je pred umirovljenjem.

Neprivatizirana otočna tvrtka prošla je nekoliko propalih pokušaja pronalaska privatnog vlasnika koji bi HTP-u omogućio restrukturiranje i ulaganja kao preduvjet opstanka.

Hotel “Korčula” ponuđen je na prodaju proljetos, a kada je u zakonskome roku jedina ponudu predala britanska turistička agencija “Transun“ iz Oxforda, ispostavilo se da je vrijedan samo tri milijuna ili deseterostruko manje od oglašene početne cijene na javnom pozivu.

Ponudi Britanaca prethodila su čak tri neuspjela pokušaja parcijalne prodaje portfelja, točnije hotelsko-apartmanskog kompleksa Bon Repos.


Pošalji dalje:

7 komentara “Direktor Vlašić: Nisam kriv

 1. Carmina Burana (Uredi)

  Ali direktore dragi, čiji potpis bude na svim dokumentima i ugovorima? Ko je davao dopuštenja da se ponovo potpisuju ugovori sa agencijama koje su dužne hotelskom već 10 g.? I što je pravna služba i vaš vrli pravnik napravio da bi se ta potraživanja naplatila? i dijete zna da u svakom ugovoru stoji koji je sud nadležan u slučaju spora. Što ste vi direktore napravili da se to naplati? Napravili ste jedno veliko ništa nego idemo udrit po radnicima. Sramota je da je poduzeće za vrijeme rata ispalćivalo plaće kada je situacija bila neopisivo teža nego danas a danas govorite o zamrzavanju plaća za 4. i 5. mjesec! A što se krize tiče pitam se kako nje nema u Istri ili srednjoj Dalmaciji? Kako su drugi otoci posjećeniji od Korčule? Hotelsko je uvik bilo nositelj turističke aktivnosti u gradu i kako hotelsko pada tako pada i naš turizam. Jeli može gore od ovoga? I onda vi direktore kažete ˝nisam kriv˝?! Opravdavajte se sami sebi jer vam niko drugi ne viruje.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. pape (Uredi)

  …i pjeva jedna pisma ovako :: “Zar je važno ‘ko je kriv Dok me pitaš gdje si,Zar je važno ‘ko je kriv
  Kad se već sve to desi…”??????? Meni je samo žao radnika HTP-a Korčula koji nisu vidili svoje plaće misecima a moraju živit.Šteta duše,šteta tila !!!!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Ivan Andrijić (Uredi)

  Imam sreću što moji roditelji nisu stvarali HTP u onom sistemu, jer bi me ova situacija danas previše bolila.

  Uvijek sam tvrdio da je HTP Korčula „ motor „ pokretač ne samo turizma u našem gradu već cijelog otoka i dijela Pelješke riviere. Problem HTP-a je problem svih nas, uključujući i one koji nisu vezani za turizam,htjeli mi to ili ne priznati.

  Slažem se sa g.Vlašićem da se sveopća kriza i tekako odrazila na turizam, ali zašto su kod svih privatiziranih hotela i kod novih malih hotela na našem području ostvareni bolji rezultati uprkos krizi ?

  Hvar je udaljen na samo sat vremena od nas, dali je i kriza tamo stigla ?

  Uvijek se traži krivac, uvijek je to netko drugi, uvijek je lakše ukazati prstom na nekog drugog.

  Tko je kriv za ovo stanje ?

  Nadzorni odbor će navodno odbaciti izvještaj Uprave društva o poslovanju. Zašto to nije napravljeno ranije ? Od 2004 god HTP nije poslovao sa dobitkom , već akomulira gubitke. Kako su ta izvješća bila usvajana posljednjih sedam godina ?

  Volio bih da nam g. Vlašić objasni kako je moguće da ugostiteljski objekti Gradski podrum, Arula , Planjak Bistre rade sa gubitkom ? Čija je to odgovornost ?

  Kako je moguće ponuditi smještaj, hranu i piće „ all Include“ za cijenu od 19 Eura ?

  Tko kontrolira nabavu u HTP-u ? Osobno su mi direktori hotela nudili čaše i ugostiteljsku opremu za moju konobu.

  Zašto je prihvaćen nepovoljniji kredit za restauraciju Hotela Marko Polo ?

  Zašto niste došli na sastanak ( niti se opravdali zbog nedolaska ) sa predstavnikom svjetske banke u Švicarskoj ( bili ste blizu ),koji je nudio nepovratni kredit za sređivanje naših hotela ? Taj novac je kasnije usmjeren na Dominikansku Republiku gdje imate priliku vidjeti kako su iz obične uvale stvorili turističko čudo sa 5 zvjezdica.

  Krivi su i svi bivši i sadašnji političari ( uključujući i mene ),za vrijeme dok je vladao HDZ u Korčuli i SDP u posljednjih 11 godina jer nisu uspjeli promijeniti trojicu najodgovornijih osoba u našem turizmu. Trojicu koji su nas povukli na dno svojim neznanjem, pomanjkanjem elana , snage i ideja. Trojicu koja su trebala smjeniti još trojicu, i sve bi bilo mnogo bolje danas.

  Krivi su svi radnici ( nek mi oproste oni pošteni ), krivi su jer se nisu bunili, jer se ne bune, jer se „ snalaze „…to je žalosna istina našeg HTP-a. Kako bračni par koji radi u HTP živi bez plače 6 mjeseci ? Školuje djecu ?

  Svi to znamo, nitko se ne buni.

  G. Vlašić, samo ugostiteljski objekti Gradski podrum, Planjak, Arula, Kanavelić, Hotel Korčula, 6 bofora i Lanterna mogu u 6 mjeseci ostvariti dobit da se svim radnicima uredno isplati dohodak. Zaradu od hotela i kampa uložite u njihovo restauriranje.

  Objasnite mi molim vas kako to da ste zatvorili turističku agenciju ( bivšu Tourist buro ) , Imate goste u svojim hotelima , a neznate im ponuditi i prodati izlete. Prodali ste brod Moreška, pa ga unajmljujete…

  Imali ste koncesiju na Stupama, Badiji i Banjama i niste to znali iskoristiti.

  Molim vas recite mi jedan dobar poslovni potez koji ste ostvarili u posljednjih deset godina !

  I vi niste krivi, vjeruje li vam još itko ?

  Osobno nemam ništa protiv vas. Vaša socijalna politika je dovela do propasti HTP-a. Onaj tko vas naslijedi morat će povući okrutne poteze ako misli podignuti HTP iz pepela, one poteze za koje vi niste bili spremni.

  Iskreno vam želim ugodnu i dugu mirovinu , i nadam se da mi ne zamjerate na ovom komentaru.

  Što se tiče privatizacije, zašto se uporno godinama traži “Mister X” manager koji će kupiti HTP za 1 kunu , kad se oduzmu dugovanja HTP-a ?

  Zašto se objekti iza domovinskog rata nisu dali radnicima na korištenje 20 godina ? Ili još bolje 51 % dionica podijeliti onima koji su stvarali HTP ?

  Uvjeren sam da bi svima redovno stizale plaće, objekti bi izgledali ljepše, kvaliteta usluge bi bila bolja i Korčula bi bila perjanica našeg turizma.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. pokojni kukalo (Uredi)

  “nisan kriv”ovo sigurno konkurira za vic desetljeca!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. lipota (Uredi)

  jedini koji ovu ludu tvrtku drži na životu a pljuje ga se…..dragi moji veselo van kad on ide

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Miriam (Uredi)

  Ne poznajem covjeka, ali po svemu sudeci stvarno se ne radi o krivici nego o kompletnoj, totalnoj nesposobnosti.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.