Država Amerikanki oduzela 20 posto ‘Mediteranske plovidbe’

Potez državne agencije, po meni, je pozitivan. Vjerujem da će promjene u Nadzornom odboru napokon pokrenuti kompaniju – kazao nam je do jedan od malih dioničara “Mediteranske plovidbe” iz Korčule, koji je želio ostati anoniman, komentirajući odluku Državne agencije za zaštitu štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), koja je svoja potraživanja prema domaćem brodaru od 37 milijuna kuna odlučila pretvoriti u vlasnički udjel, te tako dokapitalizirati, ali i praktički nacionalizirati “Medplov“ koji je sada u većinskom vlasništvu Nede Young.

Naime, državna agencija preuzela je dug propale Dubrovačke banke koja je još 1997. godine odobrila kredit korčulanskoj kompaniji za izgradnju brodova “Lady Korčula” i “Lady Račišće” u splitskom škveru i sada ga planira pretvoriti u vlastiti udjel u pomorskoj tvrtki.

Sukob među dioničarima

Njujorčanka Neda Young, koja je podrijetlom s Korčule, trenutačno posjeduje 48,43 posto dionica posrnulog brodara, u čijoj floti plove po dva trgovačka i putnička broda, ali na skupštini dioničara u rujnu očekuje se potvrda odluke DAB-a koja bi (ponovno) dovela državu u status većinskog vlasnika sa 39 posto vrijednosnica, dok bi se udjel Young smanjio na 29 posto.

Aktualna većinska vlasnica već godinama otvoreno se sukobljava s malim dioničarima koji je smatraju jednim od glavnih krivaca za nezavidan poslovni status “Mediteranske”.

(Ne)očekivana nacionalizacija nekad uspješnog brodara, poznatog po specijalizaciji za prijevoz hlađenih tereta, pozitivno je dočekana i od aktualne Uprave “Mediteranske” na čelu s Goranom Šarićem, koji je ljetos naslijedio Vladimira Šelebaja-Selliera, bivšega supruga HTV-ove urednice Dijane Čuljak-Šelebaj.

– Imamo potporu većine dioničara i uvjeren sam da ćemo ovaj krug restrukturiranja provesti uspješno. Očekujemo i pozitivan odgovor na našu prijavu za Vladin program pomoći tvrtkama u teškoćama po modelu C. Time bi država i na takav način trebala ući u vlasničku strukturu “Medplova” u protuvrijednosti našeg duga od 10 milijuna kuna, pa bi ukupni dug kompanije iznosio samo 10-ak milijuna kuna, i to većinom prema dobavljačima, što bi se moglo riješiti već tijekom rujna nakon prodaje imovine (poslovnih prostora, hotela i zemljišta, op.a.) u Korčuli i Račišću – izjavio je direktor Šarić.

Cijeli postupak nudi nadu za napredak “Mediteranske” koja je u prvoj polovici godine ostvarila dobit od 723 tisuće kuna u odnosu na gubitak od 2,5 milijuna kuna u istom lanjskom razdoblju.

Pozitivan rezultat bio bi još i bolji da brod “Atlantik Frigo” nije bio izvan pogona 50 dana zbog havarije tijekom proljeća, te da vozarine na tržištu hlađenih tereta nisu drastično pale.

Gordan Zubčić

Uništio ih Libanonac

“Mediteranska plovidba” već je desetak godina samo sjena nekada uspješne kompanije s respektabilnom flotom brodova za prijevoz hlađenih tereta.

Poslovnom padu korčulanskog brodara najvećim je dijelom “kumovao” poslovni odnos s Nemrom Diabom, francuskim financijerom libanonskih korijena, koji je prije 10 godina uzeo “Medplovu” čak pet brodova na ime potraživanja prema kompaniji.

Pošalji dalje: