Modna revija korčulanskih dizajnerica

VELA LUKA – U sklopu “Veloluškog lita” sinoć je  na pijaci ispred crkve sv. Josipa u organizaciji udruge Vela Luka Event  održana  druga po redu Vela Luka Art & Fashion Night – 2011. Ovoj večeri dat je naglasak na Hrvatski brend i otočki dizajn – modnim i etno dizajnerima, proizvođačima , glazbenicima i umjetnicima. Učestvovala su poznata imena hrvatske modne scene, kreatori etno mode, otočki dizajneri, te ostali umjetnici i predstavili su kolekciju odjeće i nakita izrađenih u prošloj godini.

Uz etno reviju  dalmatinskog ženskog donjeg rublja iz početka 19.stoljeća,  Vinke Mitrović,koja je za ovu priliku dizajnirala nakit nadahnut motivima morskog svijeta predstavljena je i kolekcija nadahnuta dalmatinskim etno motivima i alkarskim običajima, kreatorice Branke Vukušić.

Zatim je slijedio modni brand KryStyle, Krstine Ivančević – kreacije neovisne o godišnjim dobima ,namijenjene samouvjerenoj i modernoj ženi, koja se želi osjećati ženstvenoj cijelog dana. Predstavila se Irena Kaštela -dizajnerka nakita od koralja, dragog kamenja u kombinaciji sa sebrom i zlatom. Kristina Fazinić  izradila je hrvatski suvenir – velike ljetne ženske torbe sa motivima  ježine, damižane, lavande, koza, starih kamenih  kućica, barki i slično.

U stankama je svirao trio jazz band Jerkunice iz Splita, a reviju su nosile manekenke modne agencije Kristina iz  Splita.                                                           M.Cetinić

Pošalji dalje: