Mažoretkinje Sinja oduševile Korčulane

Prepuna korčulanska kino dvorana dugotrajnim je pljeskom pozdravila Sinjske mažoretkinje poznate kao najbolje na mnogim državnim, europskim i svjetskim  natjecanjima . Njihovo gostovanje je nastavak nedavnih druženja u Splitu s plesačicama Korčulanske plesne škole MILA koju vodi Mila Jung, kada su sudjelovale u TV emisiji Super talent show.

Tako se ostvarilo obećanje Sinjskih mažoretkinja da će svojim nastupom u Korčuli dati potporu upravo osnovanim mažoretkinjama Korčule, što se i vidjelo uz nastup korčulanskih plesačica s novim rekvizitima ( štap ) i uniformama, oduševile su i s plesom More, kao i predstavljanjem dviju djevojčica iz tv show natjecanja.
Uz brojne mažoretske točke, Sinjanke su plesale i  twirling  gdje se vidi  kreativnost ovog sporta koji je nastao iz mažoret plesa. Prema riječima umjetničke voditeljice Vesne Jukić Bračulj , njihove cure predvođene predsjednicom Davorkom Dukić nedavno su osvojile 3. mjesto u kategoriji paradnog marša za juniorke na svjetskom prvenstvu održanom u belgijskom gradu Gentu , što je do sada najvrjedniji trofej, osvojeni u konkurenciji 22 zemlje sa svih kontinenata. Njihovi uspješni nastupi ih ubrajaju u najbolje mažoret sastave u Hrvatskoj gdje su višestruke državne prvakinje,pa Europi( 7 puta) , i svijetu.

Imaju podršku i Grada Sinja, jer ova Udruga okuplja oko 160 aktivnih članica po dobnim skupinama različitog uzrasta raspoređenih u tri sekcije (od 7-20 godina).

Kako su mažoretkinje rijetke na otocima, Sinjanke su se nastavile družiti s Korčulankama, upoznale su korčulanke kulturne i povijesne znamenitosti, te pozvale svoje prijateljice iz Korčule za njihov samostalni nastup u Sinju,: „I dovedite one dvije simpatične djevojčice Anabelu Jung i Leu Milina koje su svojim plesom osvojile tv gledateljstvo“, poručile su na rastanku. Novoosnovanim mažoretkinjama Korčule uz plesnu skupinu Arabeska i sveukupni rad plesne škole Mila, potporu je obećao i gradonačelnik Korčule Mirko Duhović, kazavši da će i njihovi nastupi postati sigurno dobra kulturno – turistička promidžba .

Tekst i snimak : Niko  Perić

Mazoret indianski ples

Mazoretkinje bez stapa

Mazoretkinje

Pošalji dalje: