Lastovo otok glazbe

Dvanaesto ljeto za redom na Lastovu se događa glazbeni festival. Ove godine pod zajedničkim nazivom Lastovo otok glazbe po prvi puta je u srpnju održan festival novih skladbi na kojem su dodijeljene tri nagrade. Nagradu publike dobio je Nenad Vetma, jedinstvenu nagradu izvođača dobio je čakovečki bend Kom3dija dok je nagradu struke odnio je dubrovački funk bend Valetudo.
Valetudo se vraća na Lastovo u drugom dijelu festivala Lastovo otok glazbe. Program u uvali MIhajla počine u srijedu 24. 08.
Lastovo otok glazbe
program:
24.8. u 21:30: – projekcija filma: LAVANDERMAN: ISTINA ILI MIT?
EMBASSY 516 ( Dubrovnik), VALETUDO ( Dubrovnik)
25.8. u 22:30
WAVEFORM (Split), THE BASTARDZ (Zagreb),
26.8. u 22:30
ATHEIST RAP (Novi Sad, Vojovodina, SRB), S-KAPADA (Osijek), BRKOVI (Zagreb)
27.8. u 22:30
KUNDYAK MEZHIE (Split), IN-THE-GO (Split), TBF (Split)
Festival je deset godina bio poznat pod nazivom Lastovo jazz festival. Od ove godine pod umjetničkim ravnanjem Luke Duplančića novo ime festivala dobiva vizualni identitet. Lastovo otok glazbe. “Znak je napravljen kistom u jednom potezu kako bi sugerirao lakoću izvedbe. Ono što je potpuno čitko su slova skraćenog naziva LASTOVO OTOK GLAZBE dok se linija početka i kraja slova spajaju u formu koja podsjeća na more i život u njemu. Forma je namjerno nedorečena kako bi se uključilo podsvjesno ili apstraktno iščitavanje znaka, odnosno otvorila vrata pluralizmu interpretacija. Tako osmišljen znak se naslanja na ideju festivala koji nije isključivo stilski određenog glazbenog karaktera, već je to potraga za dobrom izvedbom – iznenađenjem i mogućnosti. ” rekao je Luka.
U uvali Mihajla potražite osvježenje dugo u noć uz svih deset alternativnih urbanih bendova koji garantiraju dobar groove i dobru zabavu.
Pošalji dalje: