Obavijesti iz Doma zdravlja

Poštovani,

Kao što ste informirani putem Radio Korčule te sa internetskih stranica Grada Korčule, Korčula NET i Korčula INET, postojeća organizacija rada hitne medicinske pomoći u Korčuli je iznad standarda  kojeg  financira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Razlika između ugovorenog i ostvarenog na godišnjoj razini iznosi oko 478.000 kn, ovisno o broju hitnih slučajeva tijekom godine.

Ono što je iznad standarda, a nije  ugovoreno sa Hrvatskim zavodom je svakodnevno rad dvije med. sestre  u dvije smjene tijekom dana, te zamjene kada liječnik, sestra ili vozač odlaze u transport, a na njihovo mjesto dolazi zamjena koju Dom plaća kao prekovremeni rad.

Također dolazak ing. radiologije, te dr. radiologa, kao i laboranta iz Medicinsko biokemijskog laboratorija izvan redovnog radnog vremena, što je svakodnevni slučaj, ne plaća Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje već Dom plaća kao prekovremeni rad.

Također, dolazak dr.  ginekologa, pratnja babice u transport rodilja i trudnica,  dolazak dr. interniste,  dr. pedijatra i drugih specijalista u hitnim slučajevima nije financijski pokriven od Hrvatskog zavoda.

Donošenjem Zakona o fiskalnoj odgovornosti naša je dužnost da poslujemo bez gubitka, te da organizaciju službe svedemo na ono što je financijski ugovoreno sa Hrvatskim zavodom. Kako želimo radi naših života i sigurnosti održati postojeću organizaciju, moramo iz donacija sakupiti gore navedeni iznos.

Vjerujemo da ćemo dijelom iz proračuna Grada, dijelom iz dobrovoljnih priloga svih gospodarskih subjekata, obrtnika i privatnika, te svih građana, koliko su u mogućnosti, uspjeti sačuvati ovakvu organizaciju hitne pomoći u Korčuli i sakupiti potrebna sredstva.

Ovim kratkim pismom željeli smo Vas kratko informirati o stanju, te pozvati da svojim prilogom pomognete u ovoj akciji.

Zahvalni, sa štovanjem,
Predsjednik Upravnog vijeća  Ivo Kovačić, dipl.ing,v.r., Ravnatelj Doma zdravlja Korčula Josip Podbevšek, dr.med.spec.urolog,v.r.

POŠTOVANI,

U PROTEKLIH 15 DANA NA VAŠE KUĆNE ADRESE POSLALI SMO  PISMO U KOJEM SMO  OBRAZLOŽILI RAZLOGE PRIKUPLJANJA DODATNIH SREDSTAVA  ZA RAD HITNE MEDICINSKE POMOĆI U KORČULI.

UZ PISMO SMO VAM POSLALI I UPLATNICU  KOJOM MOŽETE UPLATITI NOVČANI PRILOG ZA  HITNU MEDICINSKU POMOĆ.

AKCIJA PRIKUPLJANJA NOVČANIH SREDSTAVA ZA RAD HITNE MEDICINSKE POMOĆI  JE U TIJEKU PA VAS MOLIMO DA VAŠ NOVČANI  PRILOG UPLATITE PUTEM UPLATNICE ILI NEPOSREDNO U RAČUNOVODSTVU DOMA ZDRAVLJA KORČULA II.  KAT.

R A V N A T E L J

Josip Podbevšek, dr.med.spec.urolog

Pošalji dalje: