FOTO: KORČULA INSPIRIRA

Korčulanski trg Sv. Marka u ponedjeljak se pretvorio u ljetno središte mode prezentirajući pred 400 uzvanika treći po redu modni događaj “KoRčUIA inspirira”. Najpoznatiji korčulanski dizajneri: Kristina Ivančević, Ivana Denoble, Viktor Skeleta, Mario Brkić i Ivana Salečić ljubiteljima mode predstavili su svoje kolekcije i tako zaokružili uspješnu turističku sezonu.

Večer je otvorila Kristina Ivančević, vlasnica brenda Kristyle čija kolekcija se sastoji od najfinijeg materijala poput svile i pamuka. Champagne cruise 2012. namijenjen je suvremenoj, samostalnoj i seksi ženi koja zna što hoće i uživa u ekskluzivnim odjevnim komadima.

“U svom radu koristim samo prirodne materijele jer želim da se žena u mojim kreacijama osjeća ugodn, ležerno i automatski seksi. Ovom kolekcijom htjela sam prikazati odvažnu ženu koja snažnim koracima korača prema svom cilju. Zove se Champagne cruise jer je namijenjena za partyje na kruzerima gdje se pije šampanjac”, objasnila je Kristina Ivančević.

Nakon jedine dizajnerice odjeće, na pistu su stupili dizajneri nakita, među kojima se posebno istaknuoViktor Skeleta sa svojim upečatljivim ogrlicama brenda Trezor.

“Prezadovoljan sam revijom kao i samim događajem koji je ove godine poprimio nove konture i zbilja je izgledalo jako lijepo. Kolekcija koju sam predstavio je “pročišćena” od koralja jer ga svi koriste i forsiraju. Odlučio sam se predstaviti svoje srebrne unikatne kopče, bisere, dijamante i ostale blagodati iz mora i planina”, prokomentirao je dizajner Viktor Skeleta.

Pozornost je plijenila i Ivana Salečić, “majka” projekta, koja je predstavila kolekciju nakita u kojoj je prevladavalo drago kamenje, biseri, koralji i srebro.

“Drago mi je da je projekt koji sam prije par godna započela prepoznat. Ne znam kako da se izrazim i da vam opišem tu novu priču koju su Nikola i Lana stvorili jer je to zbilja nešto predivno za otok i Grad Korčulu, ali i za kompletnu modnu scenu” izjavila je Ivana Salečić, osnvačica projekta” KoRčUlA inspirira”.

Manifestaciju su ove godine podržali mnogi renomirani gosti iz svijeta politike i mode. U prvom redu sjedali su Vesna i Ivica Brkičić, predstavnici iz Ureda predsjednika RH, Maja Zlokić, Stanka Arbanasin, Lucija Biondić, Mario Todorović Čoda, Ivan Oreb, misice Ana Goreta i Antonija Kalinić, Marko Skokandić u pratnji supruge, Milan Grbin u pratnji supruge, Ivana Šeparović i Dario Markuš, Danijela Farčić, Iva Ivelja i mnogi drugi

Uspješna korčulanska modna večer završena je uz veliki pljesak uzvanika što je dokaz da ljetne modne manifestacije u popularnim turističkim destinacijama imaju svoju publiku. Ovi eventi izvrstan su način nadopune turističke ponude i promocija hrvatskog dizajna.

Pošalji dalje: