Po drugi put Thompson pjesmom pozdravio Korčulu

U noći između petka i subote od 22:30 do 00:30 sati trajao je koncert Marka Perkovića Thompsona na igralištu hotela „Park“ u Korčuli gdje se na dvosatnom koncertu okupilo oko 1500 obožavatelja iz cijelog otoka Korčule, susjednog poluotoka Pelješca, pa i šire koji su s omiljenim pjevačem čitavo vrijeme pjevali njegove pjesme. Thompson se je prisjetio i koncerta na istom mjestu prije dvije godine pa je i započeo ovogodišnji s pozdravnom pjesmom „Prijatelji često mislim na vas“ da bi koncert završio s pjesmom „Ja ću poći ove noći“, ali ću se vama na kamenom i šumskom otoku vratiti, jer tu su ostali geni kameni.

Važno je napomenuti da je koncert s domoljubnim nabojem uz ovako veliki broj posjetitelja prošao bez ikakvih negativnosti u remećenju javnoga reda i mira. Dok su se tribine brzo napunile, veći broj mladih su na igralištu cijelo vrijeme pjevali i plesali pa tako našli i vlastitog oduška u ovoj korčulanskoj noći.

Na licima obožavatelja vidjelo se da su uživali u pjesmama i atmosferi, te organizaciji za koju je bio zaslužan „Marko Polo Fest“ čiji je direktor Ivan Šegedin učinio veliki posao na organizaciji prijevoza publike. Tako su oni s kontinenta (Split, Makarska i Dubrovnik) autobusima došli do Orebića, zatim imali osiguran brodski prijevoz preko Pelješkog kanala, između Orebića i Korčule, uz povratak nakon koncerta. Posjetiteljima iz svih mjesta na otoku je bio osiguran autobus s polaskom iz Vele Luke u 20:00 sati, i povratkom nakon završetka koncerta.

Treba spomenuti brojnu ekipu zaštitara i policajaca koji su bili vrlo komunikativni i pomagali tako velikom broju ljudi da dođu do igrališta.

Tekst i snimak: Niko  Perić

Pošalji dalje: