Zapovjednik broda omalovažavao djelatnike Lučke uprave

25. kolovoza, oko 12.30 sati, na istočnoj rivi u Korčuli, 31-godišnji zapovjednik motornog broda je omalovažavao djelatnike Lučke uprave Korčula i odbijao postupati po njihovoj zapovijedi da tu ne može privezati brod nego mora propustiti trajekt Liburniju na što mu se isti oglušio i nasilno se sa svojim brodom privezao za rivu. Nadalje prilikom privezivanja 31-godišnji zapovjednik nije poštivao upute lučkog operatera. Nakon iskrcaja gostiju s broda na rivu koji su išli razgledavati grad Korčulu, policijski sužbenici zajedno sa lučkim kapetanom su uputili 31-godišnjaka da brod prebaci na zapadnu rivu poradi pristajanja Liburnije po svojem redu plovidbe.

Nakon što je pristao na zapadnu rivu, 31-godišnjak je uhićen zbog naprijed opisanog narušavanja javnog reda i mira. Utvrđeno je da je počinio prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira poradi čega je uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Korčuli gdje je saslušan i pušten.

Za vrijeme njegove odsutnosti na brodu se nalazio ostatak posade koji je bio pod nadzorom djelatnika Ispostave lučke kapetanije Korčula, a koji su obavili poslove iz svoje nadležnosti te su zapovjednika kaznili novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kn. dv

Pošalji dalje: