Radionica engleskog jezika

U razdoblju od 9. do 18. kolovoza u našoj je školi održana ljetna radionica engleskog jezika. Njezini su voditelji bili Antonia, Marlena i Christian, kalifornijski srednjoškolci koji svoje korijene vuku iz Lumbarde. Oduševili su nas elan i domišljatost ovih mladih ljudi , te preciznost kojom su osmislili program radionice. Svakog smo dana kroz njihove prezentacije naučili nešto novo o jeziku, kulturi i običajima Sjedinjenih Država, te imali mogućnost opustiti se u razgovoru na engleskom jeziku.

Jedno veliko bravo upućujemo i našim učenicima koji su pokazali izvrsnu snalažljivost u razumijevanju i korištenju stranog jezika i bili spremni odvojiti dio svojih praznika i slobodnog vremena u svrhu unapređenja svog znanja. Znamo da nije lako prebroditi početni strah i upustiti se u razgovor s izvornim govornicima i samim time vaš trud ima još veću vrijednost.
 Radionice ovog tipa predstavljaju bitno unapređenje i osvježenje rada u nastavi. One su dodatna motivacija kako za učenike, tako i za nastavnike, i bilo bi nam drago da ideja s kojom je Antonia pokucala na vrata naše škole bude početkom dugogodišnje suradnje naših učenika i djece korčulanskih iseljenika. Pogledajte fotogaleriju!
Pošalji dalje: