Od 1. rujna uvedite autobusnu liniju Dubrovnik-Orebić!

Župan Nikola Dobroslavić, njegov zamjenik Frano Skokandić i pročelnik za komunalne poslove, promet i veze Ivo Gjaja na  sastanku s načelnikom Općine Orebić Tomislavom Jurjević razgovarali su o problematici  tvrtke Libertas i autobusne linije Dubrovnik- Orebić.

Tom je prilikom Jurjević istaknuo kako je za Orebić „neodrživa situacija zbog izostanka autobusne linije Orebić – Dubrovnik, o čemu su mještani  potpisali peticija koju Općina posve razumije i  podržava“.  Ova situacija, kazao je Jurjević, postaje još gora zbog skorog početka školske godine.

Sudionici sastanka su utvrdili je da je Postupkom mirenja u društvu Libertas utvrđen rok od 31. kolovoza do kada je Uprava s jedinicama lokalne samouprave trebala donijeti  jedinstvene kriterije za visinu troškova prijevoza na linijama Libertasa i potrebnog sufinanciranja linija od strane općina i Grada Dubrovnika.

Također, pozvali su Upravu „Libertasa“ da 1. rujna uvede liniju Orebić-Dubrovnik kako bi se osigurala usluga građanima, posebno učenicima srednjih škola, ali i ispunila namjera postupka mirenja.

DV

Pošalji dalje: