KPK na prijemu kod gradonačelnika Korčule

U gradskoj vijećnici Grada Korčule gradonačelnik Mirko Duhović, njegov zamjenik Franc Stenek i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Krstulović upriličili su prijam za plivače i vaterpoliste KPK koji su u ovoj godini postigli izvanredne rezultate.

Ne u cijeloj godini,nego zadnjih tri mjeseca ispravio je podatak gradonačelnik.jer KPK još nema zatvoreni bazen,a postigli su više od svih protivnika,izrazio je zadovoljstvo gradonačelnik. Uz čestitke je upoznao nazočne,da je izgradnja bazena u završnoj fazi uređenja i moglo bi se dogoditi da bazen primi KPK na dočeku Nove godine.

Zahvaljujući vama ime Korčule ste prenijeli diljem Hrvatske, našim iseljenicima i mnogim sportskim klubovima u Hrvatskoj i inozemstvu,rekao je gradonačelnik Korčule,dodavši da se u ovome klubu bez dosadašnjih osnovnih uvjeta za rad,postižu dobri rezultati,uz obvezu i lokalnoj samoupravi koja će morati  još više činiti za sveukupni sport,posebno plivanje i vaterpolo koji su i sinonim za korčulansku prepoznatljivost,i mi ćemo dodatno ulagati u mlade i šport da li kroz takmičarski dio, da li kroz stvaranje uvjeta, športsku infrastrukturu,jer će ta sredstva sigurno biti na najbolji način iskorištena,rekao je gradonačelnik Korčule.

Predsjednik Gradskog vijeća Lovro Krstulović je između ostalog rekao da njihovi rezultati govore o sistematičnom i odgovornom radu,s kojim su nakon 32 godine od osvajanja Kupa Jugoslavije i Europe, i 20 godina gušenja u plićaku Druge lige,konačno ostvarili prošli tjedan povratak u Prvu vaterpolsku ligu među najbolje Hrvatske klubove.

Nikša Fabris predsjednik KPK je zahvalio na prijemu uz obećanje da će i dalje nastavit predano trenirati i braniti boje grada na sportskim natjecanjima.

Uz osvojene pokale,Fabris je u ime uspješnih zahvalio gradskoj upravi na podršci,i ponovno čestitao mladima na uspjesima jer to je najvažnije u ovom trenutku, a mi se borimo na svoj način kako možemo i umijemo,rekao je Fabris.

Uz vaterpoliste KPK koji su novi prvoligaši,i plivači KPK su zabilježili vrijedne rezultate na Kriterijskom mitingu B klubova HPS,to su  klubovi koji nemaju uvjete za cjelogodišnji rad u vodi na natjecanju u Crikvenici  su u konkurenciji

10 klubova i 190 plivača i plivačica,KPK je osvojio Prvenstvo i 1.mjesto u muškoj i ženskoj kategoriji,osvojivši 175 medalja i 6 pehara po kategorijama i 4 pojedinačna pehara za najvrjednije isplivane rezultate u svojim kategorijama po tablicama Hrvatskog plivačkog saveza.Zatim su u  Splitu  na  prvenstvu Regije 1 za Mlađe kadetsko prvenstvo uz 11 klubova i ukupno 152 natjecatelja nastupile i plivačke nade KPK gdje su pokazali izniman uspjeh. Posebno se istaknula plivačica Matea Vojinović koja je u svih 6 disciplina u kojima je nastupila bila u samom vrhu.

Tekst i foto : Nikola Perić

Pošalji dalje: