Novinaru u Korčuli noć u vlažnoj sobi bez prozora naplatili 132 eura

Unatoč svim naporima koji se ulažu kako bi što više stranih gostiju došlo u Hrvatsku na ljetovanje, unatoč svim reklamama koje Hrvatska turistička zajednica plaća na CNN-u, samo jedno loše iskustvo dovoljno je da sruši turistički ugled zemlje u inozemstvu. Upravo je to slučaj s Ivanom Letessierom, urednikom u utjecajnom francuskom dnevnom listu Le Figarou, koji je prije nekoliko dana pokušao noćiti u Korčuli.

Kako kaže u svom dopisu poslanom hrvatskim medijima, putem interneta rezervirao je sobu u hotelu Korčula, a posjet je jamčio podacima kreditne kartice s koje su, u slučaju otkazivanja, mogli naplatiti sobu po cijeni od 132 eura za noć.

“Kada sam u sedam navečer došao u hotel, rekli su mi da unatoč rezervaciji nema raspoloživih soba i da moram prijeći u privatni smještaj koji pripada hotelu ili otići. Dali su mi katastrofalnu sobu, bez klima-uređaja, bez prozora, vlažnu, na krevetu nije bilo posteljine. Ujutro nije bilo doručka, a kada sam došao na recepciju vratiti ključ, recepcionar je zatražio 66 eura u gotovini. Novca nisam imao, pa su mi kreditnu karticu teretili za 132 eura”, piše Letessier.

To je iskustvo nakon povratka u Francusku objavio i u svom matičnom listu Le Figaro, ali komentar na to iz HTP-a Korčula, koji je vlasnik istoimenog hotela, nismo dobili. Na petnaestak naših telefonskih poziva, naime, nitko se nije javljao.

Piše: Bernard Karakaš/VLM, Večernji list

Pošalji dalje:

9 komentara “Novinaru u Korčuli noć u vlažnoj sobi bez prozora naplatili 132 eura

 1. kukumica (Uredi)

  Le Figaro odnosno g. Letessier nije objavio gore navedenu priču. Bar ne na svojoj internetskoj stranici. Što sramotu ne čini manjom, ukoliko je priča istinita. Ukoliko nije, zašto HPK šuti?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. zz (Uredi)

  iako svi znamo da svašta možemo očekivati od francuskih gostiju (i ja osobno sam imao onih koji se prestavljaju novinarima dok ne utvrdiš drugačije) zar itko sumlja u istinitost gore, i u članku prije, navedenog
  mene iz cijele ove priče zanima ,ne ona sama, nego sljedeće
  1. koja to naša služba je zadužena za provjeru navedenog
  2. koje su sankcije ovisno o utvrđenom

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. giovanni (Uredi)

  pa može se u uredu TZ provjeriti jeli uopće čovik bio prijavljen za početak…pa prigledat račune dotičnoga hotela i vidit sto piše, koji broj sobe (mogućnost duploga noćenja u sobi 301), žurnale, i onda kad se utvrdi svo sranje lipo dat čoviku otkaz jer svakako on nije Turistička agencija da puni privatni smještaj svoj ili direktorov…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Smrkinić (Uredi)

  O ovome će se pričat još par dana i sve će poć u zaborav,opet će bit kako su psi lajali a karavane prolazile, prošla je i ova sezona.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. nilo (Uredi)

  Bepina draga, zato sto ni mi svi ne poduzimamo nista. Evo “ispuhujemo” se ode na ovoj stranici, a od toga nista konkretnog a ako malo pogledas unatrag, uvik smo se svi uzrujavali na ovin stranicama, pritili na sve nacine, a “krivci” su mudro sutili i cekali da nas taj “bijes” projde. I uvik su bolje prosli. Oni su svoje “odsjedili” sutke, mi smo ih verbalno osudili, dogodilo im se nije nista, oni primaju i dalje place i cekaju slijedecu sezonu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. pantagana (Uredi)

  prin svega, užasno me nervira vidit naslov (i ode i u novinama) “novinaru u korčuli ni vridilo ovo oli ono”. sticajen okolnosti radi se o čoviku od pera, pa se sad radi toga mi moramo ustreperit. užasno je to što se dogodilo, ali sigurno nije prvi, a ni zadnji, samo je čovik bi odvažan pa je napisa pismo protesta, na što ima puno pravo. mene više brinu oni “svakodnevni” gosti koji nisu novinari, koji su doživili iste ili još gore neugodnosti, a ima ih. pošli su doma bez protestnoga pisma, jidni i nezadovoljni, ali če sigurno o tome pričat svojn prijatejima, koji radi njihovih loših iskustava neće doč ode.
  opće je poznato da nema bolje reklame od one usmene i da ona košta tek ljubaznost, smješak i dobru voju. naša hotelska kuća (a i tz) troši puste solde na reklame, a onda zaposli nesposobne jude na sva važna mista i strati u nepovrat sve uloženo i još pođe u debeli minus.
  e sad, mi možemo ode mlatit slamu u nedogled i švogavat se na sve moguće načine,ali sve će dogodine bit isto. riba od glave smrdi, pa bi voli čut kakvo rješenje nudi gradonačelnik, budući da je na vrhu turističke zajednice (istina po funkciji, ali bi treba bit u funkciji), da se ovakvi i slični slučajevi nebi ponavljali. moli bi i vijećnike da, ako gradonačelnik zaboravi (što nije baš često), postave pitanje na prvoj sjednici, jer su to i dužni.
  u nadi da se ovakve neugodnosti neće ponavjat, svima želin da se dobro odmoru ove zime, rastrevenjaju i napunu baterije za drugo lito!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Bepina (Uredi)

  Neke ljude ipak treba ispratiti ljudski u zasluženu mirovinu i na njihova mjesta dovest mlađe, stručnije i kreativnije ljude. Potreban nam je sasvim novi koncept turizma i ponude a ljudi koji su sve ove godine na funkcijama očito novom vremenu nisu dorasli.Ova sezona je za nama, sada je vrijeme za pripremu sljedeće.
  Učinimo sve da nam savjest bude čista!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 8. mala (Uredi)

  u zasluženu mirovinu bi može bit i oni hotili poč, ali ka nemaju dovoljno godina po zakonu…od glave smrdi riba ma ne Korčulanske nego Hrvatske…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.