Bolje funkcioniranje hitne medicinske službe na Korčuli

BLATO – Na 22. sjednici Općinskog vijeća Blata, pod predsjedanjem Želimira Bosnića, vijećnici su odradili dvije točke Dnevnog reda.

Jednoglasno su prihvatili prijedlog Odluka o mogućnosti sufinanciranja razlike troškova T 1 i T 2 tima hitne medicinske pomoći na području Općine Blato. Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi je prihvatilo prijedlog Općine Blato da se izvrši preustroj punkta T2 u punkt T1 sa sjedištem u Blatu. Provedba navedenog preustroja, kao prijelazno rješenje, omogućava Županijskom zavodu za hitnu medicinsku službu da odmah raspiše natječaj za punkt T1 u Blatu. Brzo rješenje je od izuzetnog značaja za funkcioniranje hitne medicinske službe na otoku Korčuli.

Vijećnici su također prihvatili prijedlog Odluke o odabiru makete za izradu spomenika Domovinskog zajedništva prema kojem će Ante Sardelić – Kraljević, hrvatsko-kanadski akademski kipar, slikar i grafičar, izraditi gipsani model, koji će naknadno poslužiti za brončani odljevak spomenika Domovinskog zajedništva. M.C.

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Bolje funkcioniranje hitne medicinske službe na Korčuli

  1. Milo Dijete (Uredi)

    Ma ionako će se to sve prominit posli izbora. Pravo pretakanje iz šupjeg u prazno.

    Nego onako usput prvi put čujen za izraz DOMOVINSKO ZAJEDNIŠTVO. Mene podsjeća na izraz BRATSTVO I JEDINSTVO. A i spomenik je pun ‘pogodak’ 🙂

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.