U susret Mjesecu hrvatske knjige 2011.

U Gradskom kazalištu „Zorin dom“ u Karlovcu 29. rujna održana je promocija knjiga i dodjela nagrada državnog natječaja „Moja prva knjiga“ u organizaciji Centra za neohumanističke studije –CNS Karlovac. Na natječaju su sudjelovali osnovnoškolci iz cijele Hrvatske. Žiri u sastavu suradnika iz Centra za neohumanističke studije te hrvatski književnici osobito omiljeni kod djece i mladeži Sanja Pilć i Tito Bilopavlović imali su zaista težak posao iz mnoštva priča koje su pristigle odabrati one najbolje.

Na natječaj je stiglo 632 rada iz 150 osnovnih škola iz Hrvatske, a 17 odabranih priča tiskano je u 10 slikovnica. Od ukupno sedamnaest priča, trinaest ih je odabrano od strane žirija. Preostale četiri priče odabrane su prema posebnoj kategoriji. Tako je u kategoriji šarmantne priče nagradu dobila učenica četvrtog razreda Đina Radovanović iz Korčule za priču “Vesela susjeda” koja je tiskana u knjizi „2 priče o ljubavi i dobroti“ zajedno s pričom “Vuk vegetarijanac” Josipe Krajina, učenice prvog razreda iz Hrvatskog Leskovca u kategoriji društveno angažirane priče.

Novi, osmi po redu natječaj „Moja prva knjiga“ upravo je u tijeku tako da nas uskoro očekuju nove priče i slikovnice.

Slikovnicu možete nabaviti u Gradskoj knjižnici „Ivan Vidali“, suizdavaču tiskanja i svojim skromnim doprinosom pomoći izdanja budućih  mladih autora.

GK “Ivan Vidali”

Pošalji dalje: