Otvoreno pismo nadležnima

slika

Svima koji vjeruju da žive u pravnoj državi, evo dokaza da to nije baš tako. Dana 30. listopada 2009. godine u Lumbardi na otoku Korčuli, lokalni moćnici uz pomoć državnih službenika i nezakonito izdane dokumentacije, uz policijsko osiguranje i fizičku prijetnju novog vlasnika, srušili su mi ogradni zid zemljišne parcele i ušli u posjed, te tako nasilno oduzeli dio moje katastarske čestice zemlje 1899/26 K.O. Lumbarda, oblikom i površinom legalno stečene kupnjom još davne 1971. godine.

Općinski sud u Korčuli  je donio konačnu presudu, zasnovanu na netočnim činjenicama i svjedočenju bivšeg djelatnika Ureda za katastar u Korčuli. Dokaz o istinitosti mojih tvrdnji je i dostavljeno RJEŠENJE od 28. listopada 2009. godine od DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE, PODRUČNI URED ZA KATASTAR DUBROVNIK, ISPOSTAVA – ODSJEK ZA KATASTAR NEKRETNINA KORČULA  Klasa: UP/I- 932-07/88-01/00062 Urbroj: 541-25- 3-2-1/4- 09 u kojem stoji:

Utvrđeno je da u ovom upravnom postupku nije doneseno rješenje, niti je proveden posebni ispitni postupak, a na košuljici spisa predmeta stoji zabilješka: ne može se provesti parcelacija, jer se vodi spor.     25. 10. 1989. god.

Molim nadležne da mi odgovore: Ako parcelacija nije provedena još od 1989. godine, na temelju koje i kakve presude je mogao biti srušen ogradni zid i oduzet mi dio moje građevinske parcele?

Tko mi je sve ove godine nanosio duševnu bol i materijalne troškove te onemogućio da tražim zaštitu i pravdu putem odvjetnika i suda?

dipl ing arh. Kornelija Maltarić


Pošalji dalje:

3 komentara “Otvoreno pismo nadležnima

 1. Boro Pendo (Uredi)

  Zamislite o kakvoj katastrofi je riječ: svi zakoni RH vrlo precizno i temeljito štite imovinu građana. I pored njih, organizirana mafija se koristi institucijama sistema da bi tu istu imovinu ugrozila i opljačkala- nasilno. Nevjerojatno! A što li se tek događa s onim što omogućava imovinu- obrazovanjem i duhom? Neki dan je Mesić izrekao jednu jedinu istinitu tvrdnju u svih deset godina svog mandata: “Učinili smo puno pogrešaka, ali nam je najveća- obrazovanje”. Je li trebao čekati deset godina da bi to shvatio i da li je to bila greška ili namjera?

  U konkretnom slučaju, policijski službenici, a za ne pogriješiti ih je bilo četvero, su osiguravali neovlašteno i nasilno rušenje zida. Naime, zid je batom srušio navodni novi vlasnik, a da za to nije ni registriran niti plaća obaveze. Dakle- na crno! Naravno, da bi “posao” bio dojmljiviji, ostatke zida je razbacane po parceli vlasnice ostavio kao opomenu naivnima. Koji i dalje vjeruju u pravnu državu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Razočarani (Uredi)

  Ne čudim se više ničemu što se događa u našoj Lumbadi.
  Dragi gospodine što bi rekli na to da su nam dana 12.rujna 2010.godine u privatnom masliniku tokom noći nasilno ušli u privatan maslinik i nasilno ručnom pilom posjekli 4 stabla masline koja su bila 10 godina stara.
  Očito smo stali na žulj nekome jer gledamo isključivo svoja posla a ne tuđa i kakvi su to ljudi koji ti prije toga događaja otvoreno govore da si nepoželjan u mjestu Lumbardi?
  Što reći na takvu prijetnju koja je pravno gledajući kazneno djelo a u kući nemamo kućnog odgoja niti da smo barem malo preuzeli ono što su nam ostavili stari Grci preko LUMBARAJSKE PSEFIZME?
  ….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. nilo (Uredi)

   E moj razočarani, nije čudo, što ti se dogodilo, i nisi jedini u Lumbardi!!
   U tom mašem malom lipom mistu nečeš doživit, da Ti neko u lice reče,što ga kod Tebe smeta, smiješkat će Ti se sprida, a “pokopat” će Te iza leđa verbalno di stignu!
   I čudit će Ti se, kako si doša na tako “glupu” ideju, da si nepoželjan u Lumbardi?? Pa oni su Ti svi prijatelji!! Ali neka Ti Bog pomogne, ako ne pušeš u njihov rog!

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.