Studijski posjet poljskog izaslanstva

STUDIJSKI POSJET POLJSKOG IZASLANSTVA  I SASTANAK U GRADSKOJ VIJEĆNICI

Društvo poljsko–hrvatskog prijateljstva iz Poljske, dolazi u studijski posjet Republici  Hrvatskoj, u razdoblju od 13. do 19. listopada 2011 godine.

Uz Zagreb, Split i Dubrovnik, u kojima će imati niz susreta sa predstavnicima lokalnih vlasti i poduzetnicima, uz završne razgovre na najvišem nivou u Hrvatskoj Gospodarskoj Komori  u Zagrebu 19. listopada, iznimno nam je zadovoljstvo, da će u subotu, dana 15. listopada 2011., ovo visoko izaslanstvo posjetiti i Grad Korčulu.

Veleposlanik RH u Poljskoj gospodin Ivan Del Vechio, inicijator je zajedničkog sastanka predstavnika društva kojeg sačinjavaju počasni konzuli, predstavnici politike, gospodarstva, akademske i kulturne zajednice  s predstavnicima političkog života Grada (gradski vijećnici) te poduzetnicima iz sektora turizma (hoteljeri, turističke agencije), vinogradarima i  maslinarima (Vinari, zadruge) sa područja Grada Korčule.

Poljska, sa nešto manje od 40 miljuna stanovnika, iznimno je interesantna kao brzorastuće tržište, zemlja koja je uvjerljivo najbolje iskoristila potencijale predpristupnih fondova EU-e, te svojim primjerom može poslužiti kao putokaz Republici Hrvatskoj, kako se integrirati u najveću zajednicu zemalja Europe.

Gosp. Marek Łyżwa-potpredsjednik Poljske Agencije za investicije i ulaganja (PAIZ), kao sudionik ovog studijskog putovanja pa tako i susreta u Korčuli, zasigurno će biti i jedan od zanimljivijih sugovornika ovog sastanka i druženja.

O potencijalu poljskog tržišta u turizmu, najbolje svjedoće brojke porasta dolazaka poljskih turista, a ovakovi susreti i tretman Korčule, koja je odabrana uz bok najvećih gradova hrvatske, temelj su za nova očekivanja i povećanja interesa Poljaka za Grad kao destinaciju.

Zajednički sastanak, održati će se 15. listopada 2011., u 20.00 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Korčule.

Po završetku druženja uz prigodni domjenak i obaveznu vinsku probu, u atriju Gradske vijećnice, goste će pjesmom pozdraviti sastav «Štrop».

U nedjelju ujutro, prema programu boravka, a prije odlaska u Dubrovnik, gosti iz Poljske, imati će organizirani obilazak stare gradske jezgre u pratnji stručnog turističkog vodiča.

(Z.Č)

Pošalji dalje: