Odigrano prvo kolo Lige veterana

nogometna_lopta

Krenulo je natjecanje u malonogometnom prvenstvu Korčule za igrače dobi veterana ( stariji od 40 godina) uz nadopunu pravilnika u odnosu na proteklo prvenstvo , sada u igri za pojedinu momčad mogu biti i dva igrača mlađa od 40 godina ali moraju biti stariji od 35.

Prijavljeno je osam momčadi. Evo rezultata Prvog kola odigranog na igralištu Pod balonom :

OMLADINCI – OREBIĆ 2:6.    PUPNAT – VIGANJ  2:1.  LUMBARDA – ŽRNOVO  6:1.

Utakmica COSMOS – Veterani će se odigrati naknadno, jer  su se pojavili novi zainteresirani igrači koji u prvom kolu nisu nastupali niti za jednu momčad. Tu će ekipu kako i prošle godine voditi Vedran Mertl.

U drugom kolu, u subotu 14. studenoga 2009. igraju na igralištu Pod balonom  :

VETERANI – VIGANJ, OMLADINAC-COSMOS, LUMBARDA – OREBIĆ, i PUPNAT – ŽRNOVO. Satnice odigravanja će se objaviti u nadolazeću srijedu, jer prednost korištenja dvorane imaju klubovi koji se natječu u višem rangu: RK Korčula i RK Lumbarda ( ženske), te MK Lumbarda i MK Korčula. Inače voditelji ovih momčadi su dužni do srijede javljati povjereniku Lige veterana u malom nogometu njihove termine. To je zajednički dogovor na sastanku s Daliborom Antunovićem i domarima dvorana.

Karakteristika prvog kola je ohrabrujuća. Nije bilo nikakvih prigovora, sve su utakmice registrirane postignutim rezultatom. Utakmice su sudili : Stjepan Franotović i Ante Novaković.

Savez Malog Nogometa Korčula priprema mogućnost  turnirskog  trodnevnog prvenstva Dalmacije u malom nogometu, popularne DALMATINIJADE, uz učešće reprezentacija gradova Dalmacije, na kojim je prvenstvima do sada Korčula redovito nastupala.

Niko Perić

Pošalji dalje: