Pohvaljen Crveni križ Korčule

Povodom Dana darivatelja krvi 25. listopada korčulanski su darivatelji bili u Dubrovniku, gdje ih je zajedno s darivateljima i predstavnicima Crvenog križa ostalih gradova i općina naše Županije primio županov zamjenik Frano Skokandić

Prema riječima Marijane Milat ravnateljice GDCK Korčula, oduševljenje prijemom u Dubrovniku su izrazili članovi Gradskog društva Crvenog križa iz Korčule: Nikola Didović, Sonja Golić, Pero Krističević,Ivona Marinović, i IvicaŽaknić.

Dožupan Skokandić uz čestitke za njihov dan,je zahvalio na njihovom humanom doprinosu,uz vrlo dobru suradnju s transfuzijskom službom i funkcioniranja Opće bolnice Dubrovnik i zdravstvenog sustava uopće.

Darivatelji su dožupanu iznijeli neke teškoće u funkcioniranju i financiranju ove djelatnosti Crvenog križa.

Marijana Milat ističe da je ovo društvo po broju davanja među najboljima u našoj Županiji,pa i Hrvatskoj,što potvrđuju i podaci,prema kojima je ovo društvo u 2010.godini provelo 11 akcija darivanja krvi, uz 779 prikupljenih doza krvi

Po mjestima u kojima su bile akcije prikupljanja krvi, u Orebiću je prikupljeno 76 doza,Korčuli 331,Blatu 228 i Veloj luci 144 doze.

Aktivnih darivatelja na području Orebića je 160, Korčule 350, Blata 230 i Vela Luke 225. Ukupno 965 aktivnih darivatelja krvi,ističe Marijana Milat,uz dodatni podatak: Otok Korčula i općina Orebić mogu sa ponosom reći da na njihovom području žive ljudi velika srca koji nesebično daju sebe za druge . Osim naših dragih darivatelja tu su i volonteri koji ne mogu biti darivatelji zbog zdravstvenih razloga ili su napunili 65 god., a svojim aktivnostima uvelike pridonose uspješnosti akcija darivanja krvi i svih ostalih aktivnosti Crvenog križa Korčula,kroz akcije solidarnosti,pomoći nemoćnim i starim osobama.Provode i programe odgojno-zdravstvene zaštite.

I što je posebno vrijedno, ovo je društvo svojim programom, okupilo brojnu školsku mladež, kao i djecu kroz različite radionice.
Važno je napomenuti da pokrovitelji akcija darivanja krvi i ostalih aktivnosti Crvenog križa Korčula su općine Orebić, Lumbarda,Smokvica,Blato,Vela Luka i Grad Korčula.

Uz veliko Hvala ovim ljudima velika srca, ravnateljica Milat zahvaljuje i pojedinim obrtnicima koji češće svojim uslugama pripomognu akciji.

Nikola Perić – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje: