Četvrta prodaja korčulanskog Bon Reposa

Otvaranje koverata na četvrtom javnom natječaju za prodaju Bon Reposa, hotelskog kompleksa u sastavu domaćeg hotelijera HTP-a Korčula, odgođeno je zbog zamolbe zainteresiranih kupaca za kompletiranjem ponudbene dokumentacije, sukladno uvjetima iz otvorenog natječaja početkom mjeseca listopada.

U četvrtome krugu prodaje početna je cijena spuštena na 85,5 milijuna kuna a novi rok za podnošenje ponuda je produžen do 3.studenog ove godine.

Kako neslužbeno doznajemo, četvrti put ima zainteresiranih kandidata, dvije domaće i jedna tvrtka iz susjedne Slovenije, pa Korčulani s optimizmom iščekuju da će veliki hotelski kompleks posrnulog hotelijera,opterećenog kreditima i gubitcima iz poslovanja konačno pronaći kupca i okončati svoju agoniju.

Naime, korčulanska je hotelska kuća nelikvidna, opterećena gubitcima iz poslovanja, ali hipotekarnim i drugim nepovoljnim kreditima koje ne može vraćati.

Posljednjih godina redovno bilježi gubitke iz poslovanja koji premašuju 10 milijuna kuna. Tvrtka iz godine u godinu bilježi pad noćenja a radnicima kasne plaće i po tri mjeseca.

Podsjetimo, u prvome oglašenome krugu prodaje cijena hotelsko apartmanskog kompleksa sa 350 smještajnih jedinica,od kojih je 257 soba i 92 apartmana, s ukupno 830 kreveta,tri restorana,otvorenim bazenom, dva teniska igrališta iznosila je 124,5 milijuna kuna.

Iako je u drugome krugu cijena smanjena na 110 milijuna kuna nije bilo zainteresiranih kupaca, a ni treći pokušaj prodaje po cijeni od 95 milijuna kuna nije urodio plodom.

Inače, četvrti natječaj za prodaju obavljen je temeljem odluke Nadzornog odbora od 14. rujna ove godine prema naputcima s Glavne skupštine, održane početkom ožujka ove godine. Skupština se, ponovo odlučila na prodaju većeg hotelskog kompleksa s ciljem restrukturiranja i financijske konsolidacije društva koji je prošlu poslovnu godinu završio s gubitkom od 9,8 milijuna kuna.

HTP Korčula u svom sastavu ima još četiri hotela: Marko Polo, Liburna, Park i Korčula, autokamp Kalac, dva restorana,bistroa. Većinski vlasnik je država s dioničkim udjelom od 53,57 posto.

Veći dio od 50,21 posto drži Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka DAB, dok na Hrvatski fond za privatizaciju HFP otpada 3,36 posto dioničkog portfelja.

Ž. Petković – Slobodna Dalmacija

Pošalji dalje: