Mediteranska plovidba otkazala liniju Orebić-Korčula

Brodarska tvrtka Mediteranska plovidba d.d. iz Korčule otkazala je daljnje održavanje klasične brodske linije 614 Orebić-Korčula, a posljednje putovanje će se obaviti u nedjelju 13. studenoga 2011. godine, priopćili  su iz Agencije za obalni linijski pomorski promet RH.

U službenoj obavijesti upućenoj Agenciji za obalni linijski pomorski promet  korčulanski brodar ističe liniju više nije u mogućnosti održavati zbog problema s nelikvidnošću i drugim teškoćama u poslovanju, te izražava žaljenje zbog neugodnosti koje će otkazivanje linije prouzročiti putnicima.

Liniju Orebić-Korčula Mediteranska plovidba je još od 1989. godine održavala putničkim brodovima ‘Lovor’ i ‘Tamaris’, a ponajviše su je koristili učenici i radnici s Pelješca. U posljednje vrijeme tvrtka je suočena s ozbiljnim poslovnim teškoćama, te je Uprava najavila pokretanje stečaja.

U takvim okolnostima, a sukladno odredbama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, Agencija je, nakon primitka obavijesti Mediteranske plovidbe d.d., poduzela mjere kako bi se promet na liniji Orebić-Korčula redovito nastavio.

Novi brodar će se odabrati žurnim pozivnim natječajem. Linija će se održavati prema dosadašnjem plovidbenom redu Mediteranske plovidbe, a traži se brod kapaciteta 100 putnika u zatvorenom grijanom prostoru i brzine od 8 čvorova, koji posjeduje sve potrebne svjedodžbe. Zainteresirani brodari mogu se za pojedinosti obratiti Agenciji za obalni linijski pomorski promet na telefon 021 329 370 ili e-mail info@agencija-zolpp.hr. Zatvorene ponude s naznakom ‘za liniju 614’ će se primati do utorka 8. studenoga 2011., a o najboljem ponuditelju odlučit će stručno povjerenstvo.

DV

Pošalji dalje:

3 komentara “Mediteranska plovidba otkazala liniju Orebić-Korčula

 1. Bepina (Uredi)

  Prestrašno. Sve me ovih miseci bilo strah da će se ovo dogodit i evo sad i to. Dođe mu skupit s prijateljima novce i kupit jedan od ona dva lipa, mala broda samo da i dalje bude linija s kojom su dica išla u školu a mi odrasli na posal.Ma, to će isto učinit koji veći,mački-lovaši.Možda čak i sama ekipa iz Korkyre-shipping.
  Ima li ovoj sramoti kraja!?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. afer (Uredi)

  Kasno; već su se ti mali brodovi najprije servisirali a onda prodali – ima već 7 mjeseci i to za smješnu sumu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. afer (Uredi)

  Kasno; već su se ti mali brodovi najprije servisirali a onda prodali – ima već 7 mjeseci i to za smješnu sumu.

  KRIVA INFORMACIJA – KUPAC SE POVUKAO

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.