Vladimir Šelebaj preuzeo korčulansku Mediteransku plovidbu

Vladimir Šelebaj u ponedjeljak je preuzeo dužnost novog predsjednika Uprave Mediteranske plovidbe. Prvog dana stupanja na novi posao nije htio davati izjave, uz argument da mu je prvi prioritet dobiti pravu sliku stanja poslovanja poduzeća.

Kratko je dobacio da stanje u tvrtki očito nije briljantno kad je pozvan da pokuša naći rješenje izlaska iz krize nekoć snažnog hrvatskog brodara na svjetskome frigo tržištu koji sada posluje samo s jednim svojim i dva unajmljena prekooceanska broda.

Naime, tvrtka je prošlu poslovnu godinu zaključila s gubitkom od 6 milijuna kuna, a u prvih devet mjeseci ove godine bilježi minimalan dobitak od 200 tisuća kuna. Bivši direktor Vinko Kapelina razloge smjene vidi u razilaženju s većinskom vlasnicom Nedom Young oko koncepcije razvoja tvrtke.

– Miran sam jer sam prije devet mjeseci dočekao gubitke, a napuštam tvrtku sa 200 tisuća kuna dobiti – kratko je kazao Kapelina.

Unatoč minimalno postignutom plusu u poslovanju, Nadzorni odbor smijenio je nekad poznatog Plivina menadžera, specijaliste za rusko tržište, jer u devet mjeseci nije uspio realizirati zacrtane ciljeve i pronaći kapital za razvoj poduzeća koje je zbog dioničarskih frakcija, dugova prema vjerovnicima, izgubilo gotovo cijelu svoju flotu na svjetskom frigo tržištu. Zbog nedostatka trajekta upitan je i ostanak na lokalnim trajektnim prugama.

U javnome priopćenju Mediteranske stoji da zbog teškog financijskog stanja novi krizni menadžment, uz potporu stručnjaka iz branše, ima zadaću financijski i operativno restrukturirati poduzeće, stabilizirati, proširiti poslovanje, poglavito na strana tržišta.

Dolazak Šelebaja male dioničare nije posebno impresionirao. Svi znaju da je nedostatak kapitala glavni problem domaćeg brodara i bez dokapitalizacije i dodatnog ulaganja u tvrtku nitko neće moći puno napraviti.

Potvrdio nam je to i Vjeran Filippi koji zastupa interese malih dioničara sa 20 posto dionica tvrtke. Problem, smatra Filippi, je što je tvrtka potkapitalizirana. Još veći problem Filippi vidi u činjenici da je većinska dioničarka Neda Young 2007. godine odbila predloženu dokapitalizaciju i ideju da se dug prema DAB-u od 6 milijuna dolara pretvori u kapital – dionice.

Mali se dioničari protive mogućoj prodaji jedinog preostalog broda za spas od stečaja. Iako su u Nadzornome odboru brodara to demantirali, navodno je Atlantik frigo već ponuđen na prodaju po cijeni od 9,5 milijuna dolara. Dio malih dioničara uvjeren je da Neda Young nema viziju razvoja tvrtke. Hoće li viziju donijeti novi predsjednik Uprave?

Ante Jukić i Vinko Kapelina, prethodna dva direktora Nede Young koja je nedavno uspjela preuzeti upravljanje nad brodarom – to nisu uspjeli.

Željan Petković / EPEHA (Dubrovački vjesnik)

Pošalji dalje:

2 komentara “Vladimir Šelebaj preuzeo korčulansku Mediteransku plovidbu

  1. Zdenka Andrijić (Uredi)

    Sva tri direktora većinske vlasnice očito su u Mediteranskoj tek – u prolazu, dok se njezin ostanak ipak malo odužio. Je li to dobro ili loše, otkrivaju rezultati. Ne znam puno o upravljanju brodarskom kućom, pogotovo nakon toliko godina izlaska iz nje, ali znam o umjetnosti. Nije isto kolekcionirati slike i kolekcionirati brodove. Vrijednost slika uvijek raste, ulaganje u majstore se isplati. S vrijednošću brodova rizik je puno veći: oni kojima ih damo na upravljanje, smanjuju je svojom netalentiranošću za posao kojeg obavljaju.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Ivana (Uredi)

    Pa kud baš ON, zašto ON !!¨??? To neizgleda previše pametno ali vrijeme će pokazati !???

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.