Otvaranje ponuda za kupnju Bon Reposa

U prijemnoj sali hotela Korčula u istoimenom gradu jučer su otvorene dvije koverte i jedna e mail ponuda za kupnju Turističkog naselja Bon Repos koje je u sastavu HTP-a Korčula.

Uz nekolicinu zaposlenika iz HTP Korčule,ponude su otvarali članovi komisije :Željko Dadić (šef općeg sektora), kadrovski referent Petar Šegedin i  Nebojša Jeričević  iz odjela za plan i analizu.

Dadić je pročitao ponude kupaca,kandidata na četvrtom po redu objavljenom natječaju,to su:Slovenska tvrtka Relax adriatic

d.o.o.koji su ponudili 71 milijun kuna u jednokratnom plaćanju putem bankovne garancije. Ova je tvrtka zainteresirana i za kupnju auto kampa Kalac koji je u sklopu turističkog naselja Bon Repos,i ponudili su dodatnih 4 milijuna kuna za 20 godina korištenja auto kampa..

Druga otvorena koverta je od Samoborske firme Samoborka d.d ,čije je ponuda 70 milijuna kuna u jednokratnom plaćanju. I Samoborka je dodatno ponudila 4 milijuna kuna za auto kamp Kalac,kojega bi ovisno o ugovoru koristili 15 do 20 godina.

Putem e maila je treću najveću ponudu za kupnju hotelskog kompleksa ponudio Matko Mate Rebić na iznos od 85 milijuna i 500 tisuća kuna,kao i prethodnici uz jednokratno plaćanje.

Hoće li ovaj četvrti javni natječaj biti konačan,znat će se nakon sjednice Nadzornog odbora HTP Korčula.

Podsjetimo, u prvome oglašenome krugu prodaje cijena hotelsko apartmanskog kompleksa sa 350 smještajnih jedinica,od kojih je 257 soba i 92 apartmana, s ukupno 830 kreveta,tri restorana,otvorenim bazenom, dva teniska igrališta iznosila je 124,5 milijuna kuna.

Iako je u drugome krugu cijena smanjena na 110 milijuna kuna nije bilo zainteresiranih kupaca, a ni treći pokušaj prodaje po cijeni od 95 milijuna kuna nije urodio plodom.

Sada s tugom ali i prihvaćanjem jedinog mogućeg rješenja za spas HTP Korčula je prodaja ovog prekrasnog hotelsko turističkog naselja.

To su nam potvrdili i Slobodan Vranješ direktor hotela Korčula,koji kaže da je prodaja jedino rješenje, kako bi se konačno zaustavila agonija ovoga poduzeća.I poduzeće i radnici koji ne primaju plaću po nekoliko mjeseci čekaju ovo trenutno jedino rješenje.

Hotel Bon Repos i cijelo naselje sada su zatvoreni.

Čuva ih Zikret Subašić, šef kuhinje u hotelu Bon Repos. Izražava nadu,kao i svi zaposlenici,da će nakon vraćanja dugova ( preko 10 milijuna kuna ) iz spomenute prodaje,ostati novca i za povoljniji start HTP Korčula, koji imaju još četiri hotela visoke kategorije: Marko Polo, Liburna, Park i Korčula, autokamp Kalac, dva restorana,bistroa.

Inače hotelsko turističko naselje Bon Repos je smješteno u blizini trajektnog pristaništa u Korčuli,udaljeno 3 km od gradskog središta.

Hotel se sastoji od četiri paviljona čija imena simboliziraju četiri tipična starovjekovna mediteranska stabla:

Jasmin, Cedar, Begonija i Čempres, kapaciteta 258 soba S ukupno 516 kreveta.

Paviljoni Begonija i Čempres imaju sobe s dvije zvjezdice.

1998.obnovljeni su paviljoni Jasmin i Cedar sa sobama od tri zvjezdice.

U središnjem dijelu hotela nalazi se recepcija,tri prostrana restorana,uz dva teniska igrališta,otvoreni bazen sa slatkom vodom, i igralište za mini-košarku. U blizini je ronilačka škola. Ima i dvije plaže kao stvorene za picigin i dječje kupanje s manjom dubinom.

Tekst i SNIMAK: Niko Perić, Panorama Facebook

Pošalji dalje: