TERRA NOSTRA u Rijeci

rijeka

U subotu 14. 11. Društvo Korčulana i prijatelja Korčule nazočilo je otvaranju prvog delikatesnog outleta hrvatskih proizvoda ” TERRA NOSTRA ” na adresi Matije Gupca. Kako Korčulani kao poznavaoci dobrih zalogaja na otvorenju su bili i mnogi Riječani, gradonačelnik Rijeke gosp. Vojko Obersnel i naš poznati gastronom Rene Bakalović.

Nakon što smo degustirali likere i žestoka pića napravljena po starim recepturama, pa probali proizvode od kozjeg,  ovčjeg i kravljeg mlijeka, popili čašu šampanjca odlučili smo pogledati proizvode uredno posložene po policama i naravno i koji kupimo za obid onima koji su ostali doma. Izbor je doista veliki: proizvodi od maslina, domaće autohtone slastice, domaći suhomesnati proizvodi, riblji asortiman, domaći džemovi, kvalitetna hrvatska vina, aromaterapijska ulja za masažu i opuštanje, kozmetika na prirodnoj bazi, autohtoni suveniri. Svi proizvodi rađeni su po starim, autohtonim recepturama bez konzervansa i aditiva i sve to po proizvođačkim cijenama.

Gosp. Baldo Pavlina koji nas je dočekao u odori Marca Pola izvijestio nas je da svoje proizvode ovdje nudi i POZ ” Pošip ” Čara, Amoreta d.o.o. slastice o Obrt ” Palma ” likere, rakije, maslinova ulja itd. U dućanu kod prodavača mogu se naručiti i žrnovski makaruni, dijetalni kolači.

Kada smo sve to dobro proučili nastavili smo sa degustacijom domaćeg pršuta,  različitih salata od morskih plodova, pa oni  simpatični sendviči za jedan zalogaj sa kavijarom, lososom i što šta drugo. Na kraju zalili sa čim, a ne valjda sa gustim sokom. Rekao bi moj dida ” a biti će ti slabo ako poslije dobre spize ne popiješ čašu vina “. Nema sumnje doći ćemo ponovno u dućan TERRA NOSTRA jer kako da se borimo protiv svih ovih gripa nego zdravom prehranom.

Pozdrav , Aida.

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “TERRA NOSTRA u Rijeci

Komentari su zatvoreni.