Korčulanski ministranti u Međugurju

medjugorje

I ove je godine don Frano Kuraja, župnik župe Sv. Marka u Korčuli, u subotu 14. studenoga (na dan sv. Nikole Tavelića,) za svojeg trideset i jednog ministranta organizirao jednodnevni izlet. Izlet sa ministrantima bio je planiran još u listopadu i to na susjedni otok Mljet.

Odgođen je sat vremena prije polaska zbog loših vremenskih prilika. Nasuprot tomu, ovoga puta, izuzetno povoljni vremenski uvjeti pogodovali su sadržajno vrlo bogatom izletu u Međugorje. Autobus ispunjen do posljednjeg mjesta sa 27 ministranata krenuo je trajektom u 07.00 sati.

Dolaskom u Međugorje ministranti su u tišini pozdravili Gospu i u njenom svetištu se pomolili na vlastitu nakanu kako ih je pred ulazom podučio njihov župnik. Osim svetišta ministranti su obišli još dvije lokacije u Međugorju. Prva je bila Etno selo, mjesto na kojemu su svi bili oduševljeni izgledom, čistoćom i urednošću, raznolikošću i idejama koje su ondje vidjeli.

Posebna atrakcija bio je tobogan u dječjem parku. Na drugoj lokaciji ministranti su posjetili komunu Čenakolo  (Comunita Cenakolo), naselje koje održavaju i uređuju bivši ovisnici, pripremajući se za početak novog života radom  i molitvom u komuni. Na sve izletnike susret sa ovim mjestom ostavio je vidljiv trag. Nakon obilatog obida u vrlo ugodnom ambijentu i nakon „slobodnog“ vremena za kupovinu suvenira izletnici se ukrcavaju u autobus. Poslije kratke molitve za sretan povratak  organizira se kviz, pričaju pošalice, pjevaju solisti…

Na kraju najstariji ministrant Mateo zahvaljuje vozaču autobusa za ugodnu vožnju, don Franu za organizaciju nezaboravnog izleta i svima koji su svojim ponašanjem  ovome pridonijeli…  Izlet ovakvog sadržaja zaslužuje svaku pohvalu…  (Đ.Č.)

FOTO GALERIJA:

http://picasaweb.google.com/pharos2/MinistrantiIzletUMeUgorje2009?authkey=Gv1sRgCJO8_8_Axur-Jg#

Pošalji dalje: