Korčulanski maturanti zaraženi svinjskom gripom!

panorama3Kod korčulanskih maturanata koji su se vraćali iz Praga s visokom temperaturom i simptomima nalik na svinjsku gripu, potvrđena je zaraza virusom H1N1. Maturanti se trenutno nalaze u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, a krajem dana bit će ispraćeni kući gdje će nekoliko dana morati provesti u izolaciji.

Dok se oni ne vrate u korčulanskom Domu zdravlja skupa s liječnicom iz Zavoda za javno zdravstvo vrše se pripreme za daljnju skrb oboljelih. Prema posljednjim informacijama, virus gripe nije nastao u Češkoj, nego se sumnja na prisutan virus iz autobusa koji je prethodno vozio druge maturante u Španjolsku. No, tu će mogućnost potvrditi posebna stručna ekipa.

Podsjetimo, prije tjedan dana 42 maturanta srednje škole Korčula trebali su otputovati u Španjolsku, da bi se dan prije polaska sastalo nastavničko vijeće, roditelji i učenici i zajedničkim dogovorom, zbog straha od svinjske gripe otkazali maturalno putovanje. Zamjenski je izabran Prag u Češkoj uz pristanak i putničke agencije F-tours.

Korčulani su uznemireni, započeli su prigovori, zašto se putuje u strane zemlje, dok ni učenici ni profesori ne poznaju atraktivne destinacije Lijepe naše.

N.P. – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Korčulanski maturanti zaraženi svinjskom gripom!

  1. Ja (Uredi)

    Da se mene pita, nebi ni vozili ovo lito… samo se nadajmo da će Jadrolinija do sljedeće sezone donit i na ovoj liniji pravi trajekt, a ne da se svi zajedno crvenimo.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.