Dosta je ismijavanja Statuta i stranke

hss

Gradska organizacija HSS-a grada Korčule izrazila je potporu Predsjedništvu županijske organizacije u odluci o raspuštanju gradske organizacije Metković.

– Osnivanjem Nezavisne liste, nastupom Stipe Gabrića Jamba i 25 bivših članova HSS-a protiv vlastite stranke na prošlim lokalnim izborima, te daljnjim kršenjem Statuta stranke i odluka stranačkih tijela, počinjene su radnje koje štete ugledu HSS-a – poručuje predsjednik korčulanskog HSS-a Vedran Leleković.

HSS nije stranka u službi osobnih interesa pojedinaca koji u stranku ulaze i iz nje izlaze po vlastitim dnevnopolitičkim potrebama, navodi se u priopćenju Vedrana Lelekovića koji također podržava odluke županijskog HSS-a. Dodaje se kako je formiranje Nezavisne liste Stipe Gabrića Jamba naštetilo ugledu HSS-a. I HSS-ovci otoka Mljeta podržavaju odluku Županijskog odbora stranke o raspuštanju HSS-a u Metkoviću.

Tu se ne radi o sukobu predsjednika ŽO HSS-a Ive Muje i Stipe Gabrića Jamba, nego o koracima koji su se morali poduzeti kako bi se stalo na kraj ismijavanju Statuta i same stranke, kažu mljetski HSS-ovci i podsjećaju na Jambine grijehe – od nepoštovanja odluke o koaliranju s HDZ-om na županijskoj razini, preko formiranja Nezavisne liste, pa sve do javne podrške predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću.

Raspuštanje metkovskog HSS-a je korak dalje u očuvanju digniteta stranke i imperativu poštovanja Statuta HSS-a koji vrijedi jednako za sve, navodi se u priopćenju mljetskog HSS-a koji vodi Astrid Stermasi.

Olivija Gustin Čuljak/Epeha /EPEHA /Slobodna Dalmacija

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Dosta je ismijavanja Statuta i stranke

  1. prva lopata (Uredi)

    HSS je odavna stranka bezkičmenjaka i političkih trgovaca, pa nevidim gdje je to Jambo ismijavao stranku.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.