Počela gradnja zatvorenog bazena

bazen

Zatvoreni zimski bazen koji su Korčulani čekali više od 30 godina, još otkako je 1978. godine gradski vaterpolo klub KPK osvojio Kup europskih kupova, napokon se gradi.

Radove na jugoistočnoj gradskoj lokaciji Sv. Antun izvodi dubrovački Vulix d.o.o.,tvrtka koja je sa najboljom ponudom od 40 milijuna kuna nedavno pobijedila na javnome natječaju. Tolika je cijena projekta koji bi prema ugovoru trebao biti okončan do kraja 2010. godine.

Sportski sadržaj, od ogromnog značaja za razvoj plivanja i vaterpola grada i otoka Korčule, pored bazenske školjke 33 x25 metara koja odgovara standardima natjecanja u malim bazenima, uključuje i gradnju tribina za 400 gledatelja,svlačionice, poslovne prostore i parkiralište sa šezdesetak mjesta. Prostori na prvome katu još nisu definirani, no čini se da će se graditi sobe za smještaj sportaša radi komercijalizacije objekta koji godišnej stoji 2 milijuna kuna.

– Zimski bazen bit će dio budućeg športskog kompleksa koji uključuje i sportsku dvoranu za male sportove,nogometno igralište,teniske terene i postojeću malu dvoranu pod balonom- kaže Dalibor Antunović, ravnatelj ustanove „Športski objekti Korčule“ koji u ime Grada, vlasnika dvorane i investitora vodi i koordinira poslove oko gradnje bazena. Ističe kako je dosad izvođač napravio 90 posto svih radova iskopa i uskoro bi trebala početi gradnja temelja zgrade pod koju će se smjestiti bazenska školjka sa svim popratnim sadržajima. Radovi su podijeljeni u 10 etapa gradnje, od pripremnih do završnih radova.Do sada su urađeni građevinski poslovi u vrijednosti od preko milijun kuna.Sve teče po zacrtanome planu i nema zastoja niti bilo kakvih problema,kaže ravnatelj Antunović. Gradnja objekta financira se iz državnog,županijskog i gradskog proračuna.

Željan Petković/EPEHA (Dubrovački vjesnik)

Pošalji dalje:

5 komentara “Počela gradnja zatvorenog bazena

 1. Davor (Uredi)

  Bravo za zatvoreni bazen, odlicno za Korculu, smao da bude zavrsen do kraja 2010 godine…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Mario (Uredi)

  Korcula treba zatvoreni bazen i sportski kompleks odavno.Bravo…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Jasna Antunovic (Uredi)

  Bas sam ponosna na svog malog brata! Go Dalibor!!!!!!!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. grgur (Uredi)

  Lako je bazen napravit, ali najteže od svega će bit nać solde za njegovo održavanje. Svejedno drago mi je da je taj projekt konačno pri kraju nako nekoliko desteljeća.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.