Svježi kapital: ‘Mediteransku’ kupuju Šveđani?

Informacije da će Mediteransku plovidbu preuzeti švedski Cool Carriers, sadašnji poslovni partner korčulanskoga brodara, novi direktor Vladimir Šelebaj nije ni potvrdio ni opovrgnuo.

Potvrdio je samo da je u Stockholmu zbog revidiranja i produžavanja starih ugovora, budući da Mediteranska plovidba sa švedskim brodarom posluje već dugi niz godina. Korčulanski brodar daje Šveđanima usluge “crew managementa“ na dva njihova broda, dakle, posadu i tehničke usluge.

Doznajemo da su švedski partneri vrlo zadovoljni tom poslovnom suradnjom, no predstavnik malih dioničara Vjeran Filippi osobno ne vjeruje da su Šveđani zainteresirani za Mediteransku plovidbu.

Smatra da bi bilo dobro da netko iz branše preuzme tvrtku i unese u nju svježi kapital ako većinska dioničarka i ostali dioničari žele prodavati svoje pakete. Kako švedski Cool Carier zasniva poslovanje na najmu brodova i ima 50 unajmljenih brodova, Filippi ne vidi osobit poslovni rezon preuzimanja korčulanske tvrtke.

Osim toga, nitko točno ne zna što želi Neda Young, koja je uvela “silenzio stampa” pa se ne zna želi li prodati većinski paket dionica.

Neslužbeno se doznaje kako je najveća dioničarka spremna prodati vlasnički paket od 51 posto dionica za 1,5 milijuna dolara. Vrijednost Mediteranske plovidbe procjenjuje se na oko 10 milijuna dolara, a toliki su i ukupni dugovi. Odatle i priča o pokriću dugovanja prodajom “Atlantik Friga“, čija se vrijednost upravo provjerava na tržištu i iznosi oko devet milijuna dolara.

Proda li se “Atlantik Frigo”, Mediteranska plovidba može se očistiti od dugova i okrenuti novu poslovnu stranicu, kažu upućeni u poslovanje domaćeg brodara. Međutim, brodar tada ostaje bez svojeg core businessa.

Dvije karampane “Dominče“ i “Zamošće“, koje održavaju lokalne trajektne pruge, gotovo da i nemaju tržišnu vrijednost. Ostaju još samo dvije putničke brodice “Lovor” i “Tamaris”, koje održavaju putnički promet preko Pelješkoga kanala, na relaciji Korčula − Orebić.

Jedna od opcija, prodaja “Atlantik Friga”, malo je vjerojatna jer se, među ostalim, tome žestoko protive mali dioničari, koji drže 40 posto vlasništva tvrtke, pa je izgledno preuzimanje ili dokapitalizacija tvrtke.

Željan Petković / EPEHA (Slobodna Dalmacija)
Pošalji dalje: